bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,082.04 6.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,686.51 19.65%
bnb
BNB (BNB) $ 598.59 4.24%
solana
Solana (SOL) $ 184.82 8.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536839 5.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501197 7.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163699 8.95%

Sega, Blockchain Oyunları Konusunda Yeni Karar Aldı

sega blockchain oyunlari konusunda yeni karar aldi

Büyük oyun şirketleri son dönemde Blockchain teknolojilerini oyunlarına entegre etmek adına çalışmalar yürütüyor. Oyunlarına Blockchain teknolojilerini entegre etmek için planlar yapan Sega’dan beklenmedik bir açıklama geldi.

Sega Blockchain Oyunlarından Çekilme Kararı Aldı

Uzun bir süredir Blockchain oyunlarının en sadık savunucuları arasında yer alan Sega, küresel kripto endüstrisinde yaşanan son olayların ardından bu arenadan çekilme kararı aldığını açıkladı. Sonic The Hedgehog ve Yakuza’nın arkasındaki şirket yaptığı açıklamada, içeriğinin değerini düşürmekten kaçınmak için en büyük franchise’larını üçüncü taraf Blockchain oyun projelerinden uzak tutacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada ayrıca bu türde kendi oyunlarını geliştirme planlarını da en azından şimdilik rafa kaldırıldığı belirtildi.

Yıllar önce Sony’nın PlayStation’ın piyasaya sürülmesine yardımcı olmuş olan Sega yöneticisi Shuji Utsumi tarafından yapılan bu açıklamalar, 60 yıllık firmadaki bir değişimin altını çiziyor. Sega, Square Enix ve Bandai Namco gibi rakipleriyle birlikte, daha önce oyunlarının cazibesini artırabileceğine inandığı Blockchain tabanlı teknolojiyi kullanmayı savunuyordu.

Bununla birlikte Sega, dış ortakların daha az bilinen Three Kingdoms ve Virtua Fighter karakterlerini, dijital bir varlığın sahipliğini onaylayan bir tür sertifika olan NFT’ler için kullanmasına izin verme planları yapıyor. Son olarak şirketin, ilk olarak 2021 yılında duyurulan ve bir zamanlar çok popüler olan NFT topluluğuna katılma niyeti, kripto teknolojisini oyun endüstrisi için kötü olarak gören oyuncuların eleştirilerine neden olmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala