bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,461.40 4.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,919.86 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 547.17 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 129.73 3.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.509696 1.80%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445853 1.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.126054 3.29%

SEC’ten Terra davasında ‘karar’ talebi

sec

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Do Kwon ve Terraform Labs davası için özet karar talebinde bulundu. SEC, Kwon’un Terra ve LUNA token’larını menkul kıymetler olarak oluşturup pazarlayarak kripto yatırımcılarını yanıltmaya dahil olduğuna işaret etti. Kurum, jürinin Do Kwon‘a yönelik tavrına da tepki gösterdi.

SEC Coinbasein Argumanlarina Karsi Cikti2

SEC, özet karar istedi

Kurum, jürinin Terraform ile ilgili iddia edilen ihlallerine ilişkin kararına karşı çıktı. Ayrıca tüm iddialar hakkında özet bir karar talep edildi. Düzenleyici kurumun mahkemeye yaptığı başvuruda, jürinin Do Kwon’a gösterdiği hoşgörüye tepki gösterdi. Jürinin Kwon’un Terraform Labs’in iflasına yol açan dolandırıcılıkları kolaylaştırmadaki rolünü kabul etme konusundaki isteksizliğine dikkat çekildi.

Do Kwon ve Terraform Labs tarafı ise SEC davasının reddini talep etmişti. Buna göre Terra Classic (LUNC), TerraClassicUSD (USTC), Mirror Protocol (MIR) ve yansıtılmış varlıklarının (mAssets) menkul kıymet olmadığı savunulmuştu. SEC, Kwon ve Terraform Labs’ın menkul kıymetler teklif ettiğini ve sattığını iddia etmişti.

Terra kurucu ortağı Daniel Shin’in avukatı Terra ekosisteminin çöküşünden Anchor Protokolünün mantıksız işleyişini ve Do Kwon tarafından gerçekleştirilen saldırıları sorumlu tutmuştu. Şirket, bir süre önce piyasa yapıcı Citadel Securities’i suçlamıştı. Citadel, Terra’nın iflas sürecinde hiçbir rolü olmadığını bildirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala