bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,103.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.11 0.54%
bnb
BNB (BNB) $ 575.05 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 168.03 3.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519873 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480815 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152534 1.81%

Terraform Labs’e yeni CEO atandı

Terraform Labse yeni CEO atandi2

İflas eden Terraform Labs‘e şirket içerisinden yeni bir atama yapıldı. Terra‘nın yeni CEO’su Chris Amani oldu. Amani, yeni stablecoin piyasaya sürmeyi planlamadıklarını açıkladı.

do kwonun kefaleti iptal edildi 2

Terraform’da yönetici değişikliği

İflas eden Terraform Labs‘ta yönetici değişikliği yaşandı. The Wall Street Journal’ın haberine göre Terra‘nın yeni CEO’su ABD vatandaşı Chris Amani oldu. 2021’den bu yana Terra‘da çalışan Amani, işletme ve finans müdürü olarak görev yapıyordu. Amani’nin LinkedIn hesabına göre, Nisan 2023’ten beri Terra CEO’su olarak çalışıyor.

Terra kurucusu Do Kwon, Karadağ’da tutulanmıştı. Terra’nın ana hissedarı olan Kwon’un Güney Kore veya ABD’ye iade edilme ihtimali bulunuyor. Amani, şirketin herhangi bir stablecoin’i piyasaya sürmeyi planlamadığını ve diğer ürünlere odaklanacağını söyledi. Amani, Kwon’un kendisini tüm suçlamalardan aklayabileceğini umut ettiğini söyledi.

Do Kwon, mart ayında sahte seyahat belgeleri ile yurtdışına çıkmak üzereyken yakalanmıştı. Kwon, Karadağ’da dört ay hapis cezası almıştı. Güney Kore ve ABD, Kwon’un iadesini talep etmişti. Güney Kore, Kwon’u 2022 yılında sermaye piyasası kanunlarını ihlal etmekle suçlanmıştı. Terra krizi, piyasada iflas zincirini tetiklemişti. Krizin ana sorumlulularının Do Kwon ile kurucu ortak Daniel Shin olduğu ifade edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala