bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

SEC’ten Mango Markets Hacker’ına Suçlama

secten mango markets hackerina suclama

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) Mango Markets‘i hacker’ı Avraham Eisenberg‘i Mango Markets platformunu manipüle etmekle suçladı. SEC, dün yaptığı duyuruda Avraham Eisenberg’in Mango Markets’ten yaklaşık 116 milyon dolarlık kripto para çaldığını açıkladı.

secten mango markets hackerina suclama2

SEC’ten Mango Markets İstismarcısına Suçlama

SEC’in iddiasına göre Eisenberg coin fiyatını yükseltmek için bir dizi MNGO satın alımı gerçekleştirdi ve daha sonra varlıklarının satışını gerçekleştirdi. Mango Markets‘i hackleyen Avraham Eisenberg, 2022’nin son günlerinde Porto Riko’da tutuklanmıştı. Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) da 9 Ocak’ta Eisenberg hakkında dava açmıştı. SEC, Eisenberg’i menkul kıymetler yasasını ihlal etmek ve piyasa manipülasyonu ile suçladı.

Eisenberg’in ekim ayında 50 milyon dolar USDC, 27 milyon dolar Marinade Staked SOL (mSOL), 24 milyon dolar SOL ve 15 milyon dolar MNGO çekerek Mango Markets istismarının sorumlusu olduğu iddia edildi. Olayın ardından Mango Markets, 67 milyon dolarlık fonun iade edildiğini açıklamıştı. Eisenberg ise eylemlerinin ‘karlı bir ticaret stratesinin bir parçası’ olduğunu ifade etmiş ve yasaları ihlal etmediğini iddia etmişti.

Solana merkezli DeFi platfotmu Mango Markets, ekim ayında 100 milyon dolarlık bir saldırıya uğradığını duyurmuştu. Platformdan yapılan açıklamada hacker’ın bir oracle fiyat manipülasyonu yoluyla Mango’dan fon boşalttığını ifade edilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala