bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,351.24 1.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.86 1.72%
bnb
BNB (BNB) $ 604.50 0.39%
solana
Solana (SOL) $ 143.39 0.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523478 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468297 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15053 1.56%

CFTC’den Mango Markets İstismarcısına Dava

cftcden mango markets istismarcisina dava

Geçtiğimiz aylarda Mango Markets’i hackleyen Avraham Eisenberg kısa bir süre önce yakalanmıştı. Avraham Eisenberg için Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) dava açtı.

CFTC Avraham Eisenberg’e Dava Açtı

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı kısa bir süre önce Mango Markets’i hackeleyen Avraham Eisenberg’i tutuklamıştı. Avraham Eisenberg’in tutuklanmasının ardından Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) kişiye dava açtı.

CFTC tarafından açılan davada, “Eisenberg’in MNGO kripto para biriminin fiyatını takas yoluyla manipüle etmek için aldatıcı bir şekilde kullandığı” iddia edildi.

cftcden mango markets istismarcisina dava 2

Eisenberg, küçük hacimli token olan MNGO’yu toplu olarak satın alıp token’ı stablecoin USDC’ye göre fiyatlandırmayı başardı. Sonuç olarak MNGO token’inin fiyatı Ekim ayı içinde yüzde 1.300 arttı. Eisenberg daha sonrasında şişirilmiş MNGO’yu kredilerden daha fazla USDC satın almak için teminat olarak kullandı. Eisenberg ilk olarak bunları yasal olduğunu iddia etmişti daha sonrasında ise bu davranışların yanlış olduğunu kabul etti.

Avraham Eisenberg, hali hazırda ABD Adalet Bakanlığı tarafından yakanmış ve Adalet Bakanlığı’nın suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala