bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,059.70 6.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.20 4.41%
bnb
BNB (BNB) $ 582.97 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 161.40 13.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517743 3.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456359 6.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154958 5.85%

SEC, XRP kararında temyize gideceğinin sinyalini verdi

sec xrp kararinda temyize gideceginin sinyalini verdi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Blockchain şirketi Ripple arasında yaşanan dava sürecinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SEC, Ripple’ın geçtiğimiz haftalarda almış olduğu galibiyetin yanlış bir karar olduğunu vurgulayarak temyize gideceğinin sinyalini vermiş oldu.

SEC, Mahkemenin XRP Kararını Temyize Götürecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz hafta kripto para davasında aleyhlerine karar verilmesinin yanıltıcı olduğunu belirtti ve olası bir temyiz sürecine işaret etti.

ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres, XRP kripto para birimi satışlarının yarısının yatırımcı koruma yasalarını ihlal etmediğine karar verdi ve bu kararla Ripple Labs’ı destekledi. Torres’in bu kararı, SEC’nin genellikle yasadışı menkul kıymetler olarak nitelendirdiği kripto para satışlarını gerçekleştiren ve SEC’ye karşı mücadele veren diğer davalılara umut aşıladı.

Terraform Labs adlı kripto şirketinin hüküm giymiş kurucu ortağı Do Kwon, Torres’in kararını kendi SEC davasını çözmek için bir fırsat olarak görüyor. SEC, bu yılın Şubat ayında Manhattan federal mahkemesinde yapılan bir dava ile Kwon’u dolandırıcılık ve diğer yasal ihlallerle suçladı.

SEC, geçtiğimiz Cuma günü, Kwon’un davasını ele alan yargıcın Torres’in Ripple davasını bir emsal olarak kullanmaması gerektiğini belirtti. SEC ayrıca Torres’in kararının, bir varlığın ne zaman menkul kıymet sayılacağına dair kriterlere “geçersiz eklemeler yaptığını” ifade etti. Kurum, Torres’in kararının “daha ayrıntılı bir incelemeye” tabi tutulmasını planlıyor, bu da bir temyiz sürecinin başlayabileceğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala