SEC, XRP kararında temyize gideceğinin sinyalini verdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Blockchain şirketi Ripple arasında yaşanan dava sürecinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. SEC, Ripple’ın geçtiğimiz haftalarda almış olduğu galibiyetin yanlış bir karar olduğunu vurgulayarak temyize gideceğinin sinyalini vermiş oldu.

SEC, Mahkemenin XRP Kararını Temyize Götürecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz hafta kripto para davasında aleyhlerine karar verilmesinin yanıltıcı olduğunu belirtti ve olası bir temyiz sürecine işaret etti.

ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres, XRP kripto para birimi satışlarının yarısının yatırımcı koruma yasalarını ihlal etmediğine karar verdi ve bu kararla Ripple Labs’ı destekledi. Torres’in bu kararı, SEC’nin genellikle yasadışı menkul kıymetler olarak nitelendirdiği kripto para satışlarını gerçekleştiren ve SEC’ye karşı mücadele veren diğer davalılara umut aşıladı.

Terraform Labs adlı kripto şirketinin hüküm giymiş kurucu ortağı Do Kwon, Torres’in kararını kendi SEC davasını çözmek için bir fırsat olarak görüyor. SEC, bu yılın Şubat ayında Manhattan federal mahkemesinde yapılan bir dava ile Kwon’u dolandırıcılık ve diğer yasal ihlallerle suçladı.

SEC, geçtiğimiz Cuma günü, Kwon’un davasını ele alan yargıcın Torres’in Ripple davasını bir emsal olarak kullanmaması gerektiğini belirtti. SEC ayrıca Torres’in kararının, bir varlığın ne zaman menkul kıymet sayılacağına dair kriterlere “geçersiz eklemeler yaptığını” ifade etti. Kurum, Torres’in kararının “daha ayrıntılı bir incelemeye” tabi tutulmasını planlıyor, bu da bir temyiz sürecinin başlayabileceğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Burak Köse

Yapay zekâ ve blokzincirin yarattığı çevresel kriz

Yapay zekâ ve blokzincir enerji tüketimiyle çevresel krize yol açıyor. Kriptoda uygulanan manipülasyonun yanı sıra “Evet, lütfen” gibi nazik olduğunu düşündüğümüz ama gereksiz kibar yaklaşımımız bu sorunu derinleştiriyor. Merkeziyetsiz dünyanın geleceği, sürdürülebilir çözümlerle şekillenebilir. Yapay zekâ ve blokzincir teknolojileri modern dünyanın en devrimci araçları olarak selamlanıyor. Ancak bu teknolojilere “evet, lütfen” diyerek sınırsız bir coşkuyla ...

Bağlantıyı kopyala