bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,528.41 4.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,929.49 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 548.61 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 130.51 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510547 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446175 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12678 3.33%

Sahte MetaMask Token’ı 1.8 Milyon Dolar Çaldı

sahte metamask tokeni 1 8 milyon dolara mal oldu

Kripto paralar küresel olarak bilinirliğini artırdıkça dolandırıcılarında ilgisi bu alana kaymaya başladı. Özellikle 2021’de kripto para dolandırıcıları 9.8 milyar dolarlık varlık çaldı. Son olarak artan popülaritesinin mağduru olan şirketlere MetaMask da katıldı. Öyle ki MetaMask Token adlı bir sahte proje, 1.8 milyon dolarlık Ethereum’u çaldı.

tarayici cuzdani metamask nft destegi ekliyor 1

Sahte MetaMask Token’ı ile 1.8 Milyon Dolar Çaldılar

Sahte bir MetaMask token’ı, yatırımcıları 1.8 milyon doların üzerinde dolandırdı. Bilgisayar korsanları, DEXTools uygulamasının ön ucuna akıllı sözleşme ekleyerek, yatırımcıların token’ın doğrulandığına ikna etti.

Bu dolandırıcılık türü genellikle “bal küpü” olarak isimlendirilmekte. Kullanılan yöntem ise kullanıcıların yalnızca token etkileşimlerini yöneten akıllı sözleşmeleri ile satış yapmalarının engellenmesi olarak tanımlanıyor.

Sahte MetaMask tokeni söz konusu olduğunda, dolandırıcı akıllı sözleşmeyi 1 milyon dolar değerinde likidite alınıp satılıncaya kadar bekleyecek ve ardından sahiplerinin satış yapmasını engelleyecek şekilde programlamış görünüyor.

Sahte MetaMask token’ı, tatil sezonunda kripto alanına giren üçüncü büyük dolandırıcılık olarak kayda geçmiş durumda. 

Son olarak kısa bir süre önce Binance Smart Chain projesi MetaSwapMGHAS‘ın kullanıcıların 1.100 BNB çaldığını da hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala