bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,799.29 3.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,912.09 3.92%
bnb
BNB (BNB) $ 583.56 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 5.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503715 2.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445891 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144058 4.77%

Şahap Kavcıoğlu, Dijital Lira Konusunda Açıklamalarda Bulundu

sahap kavcioglu dijital lira konusunda aciklamalarda bulunduR

Dünya genelinde kripto para birimleri benimsendikçe, devletlerden de Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projeleri gelmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu dijital lira ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şahap Kavcıoğlu’dan Dijital Lira Açıklaması: Zor Bir Süreç, Kolay Değil

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu enflasyon tahminlerine ilişkin bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Kavcıoğlu, dijital lira ile ilgili yöneltilen soruya şu şekilde yanıt verdi:

FAST ve Dijital Lira konusunda genel müdürlerimiz bu alanda çalışmalar yürütüyor. Dolayısıyla orada yoğun bir şekilde planladığımız bir sistem var. Bu konuda pilot aşamasında da iyi noktaya geldik. Paydaşlarımızla beraber belirli aşamalarda yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Şunu söyleyebilirim süreç normal seyrinde gidiyor. Dünyada bu işle ilgilenen ülkelerin daha önünde bir aşama kaydederek ilerliyoruz. Zor bir süreç, kolay değil.

sahap kavcioglu dijital lira konusunda aciklamalarda bulunduT 1

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala