bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,027.89 0.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,185.40 3.82%
bnb
BNB (BNB) $ 592.36 2.18%
solana
Solana (SOL) $ 135.17 4.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516139 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453675 3.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141316 5.73%

Rusya Merkezli Sber, Dijital Para Birimi Anlaşmasını Duyurdu

rusya merkezli sber dijital para birimi anlasmasini duyurdu

Rusya’da kripto para birimlerine olan ilgi büyümeye devam ediyor. Rusya merkezli banka devi Sber, bankanın sanal varlıklar için benzersiz platformunu kullanan ilk dijital para birimi işlemleri için tarih verdi.

Sber, Dijital Para Birimi İşlemleri İçin Temmuz Ortasını İşaret Etti

Rusya’nın en büyük bankalarından birisi olan Sber’in yönetim kurulu başkan yardımcısı Anatoly Popov, Rusya devlet destekli haber ajansı TASS ile bir röportaj gerçekleştirdi. Popov gerçekleştirdiği röportajda, bankanın bu hizmeti sunma noktasında istekli olduğunu dile getirdi.

rusya merkezli sber dijital para birimi anlasmasini duyurdu 2

Popov’un açıklamasına göre, Rusya Merkez Bankası, kayıt sürecindeki bir dizi gecikmenin ardından 2022 yılının bahar aylarında Sber’in kaydını onaylamıştı. Sber başlangıçta 2021 baharında Sbercash stablecoin’i ile piyasaya sürülmesi planlanan dijital varlık ihraç platformu için gerekli yerlerden izinleri almamıştı. Sber konu hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da Popov, bankanın yeni teknolojileri incelemek ve bu teknolojilerini müşterilerine sunmak için kendini adadığını belirtti. Popov açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dağıtılmış defter teknolojisi gibi yeni teknolojilerin gelişimini yakından takip ediyoruz. Bankamız bu doğrultuda Blockchain teknolojilerini ve Blockchain yeniliklerinin nasıl genişlediğini de inceliyoruz. Platformumuz kabul işlemlerini çoktan gerçekleştirdi ve testlerimizi tamamladık. Sber’in dijital para birimi işlemleri bir ay içinde başlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala