bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Rusya Merkez Bankası, Kripto Yatırımlarını Yasaklamak İstiyor

rusya merkez bankasi kripto yatirimlarini yasaklamak istiyor

Reuters’ın haberine göre; Rusya Merkez Bankası’na yakın iki finans kaynağı, Merkez bankasının Rusya’daki kripto para yatırımlarını yasaklamak istediğini söyledi.

Rusya, uzun süredir kripto para birimlerine karşı; kara para aklama veya terörizmi finanse etmek için kullanılabileceklerini söylüyor. Bunun yanında Rusya, kripto para birimlerine 2020’de yasal statü verdiğini duyurdu. Ancak kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmalarını yasaklamıştı.

Rusya Merkez Bankası Kripto Yasağı Hakkında Görüşmeler Yapıyor

Rusya Merkez Bankası‘na yakın iki finans kaynağı, Merkez bankasının Rusya’daki kripto para yatırımlarını yasaklamak istediğini söyledi. Söz konusu finansal piyasa kaynaklarından biri; merkez bankasının şu anda uzmanlar ile beraber henüz geçerliliği olmayan, kripto yatırım yasağı hakkında görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

rusya merkez bankasi kripto yatirimlarini yasaklamak istiyor 2

Rusya Merkez Bankası’na yakın bir başka kaynak ise; merkez bankasının şu anki görüşü tüm kripto para birimlerini tamamen reddetmek yönünde olduğunu söyledi.

Ayrıca Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz aylarda “Finansal İstikrar Genel Bakış” raporu yayımlamıştı. Söz konusu raporda Rusya’da her yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık (350 milyar Rus rublesi) kripto işlemi gerçekleştirildiğini ortaya koymuştu.  

Bunun yanında hatırlatmak gerekirse; Rusya’nın merkez bankası dijital para birimi olan dijital ruble denemesinin gelecek yıl başlaması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala