bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,621.85 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,248.05 1.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.93 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 157.38 1.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54738 0.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504882 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160857 1.18%

Rusya Maliye Bakan Yardımcısından Kripto Para Açıklaması

rusya maliye bakan yardimcisindan kripto para aciklamasi

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Alexei Moiseev Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, hükümetin kripto para ticaretine Çin tarzı bir yasak getirme planının söz konusu olmadığını söyledi.

Moiseev’e göre vatandaşlar, dijital varlıklar satın alabilecek ve kripto para cüzdanlarını döviz borsalarında kullanabilecekler.

Bununla birlikte, kripto para ödemeleri yasağının yürürlükte kalacağını da vurguladı:

“Şimdilik kripto para ödemelerinin yasak olduğunu söyleyebilirim. Ek olarak vatandaşlar, Rusya dışında kripto para birimleri satın alabilir ve dijital cüzdanları kullanabilir. Şimdilik her şeyin aynı kalacağına inanıyorum. Şu anda herhangi bir şeyi değiştirme planı yok.”

kripto rusya btchaber

Rusya Maliye Bakan Yardımcısından Kripto Açıklaması

Temmuz 2020’de Rus milletvekilleri, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yasal statüsünü tanımlayan önemli bir yasa çıkardı. Tasarı ayrıca ödeme yapmak için dijital varlıkların kullanılmasını da yasakladı.

Bu haftanın başlarında Moiseev, kripto ödemelerinin benimsenmesinin, ülkenin para arzını kontrol etmeyi zorlaştırarak Rusya’nın finansal egemenliğini tehdit edeceğini söylemişti.

Çin’in merkez bankası, yakın bir zamanda kripto paraların yasadışı olduğunu açıkladı. Bu, Huobi, KuCoin ve diğer önemli oyuncuları Çin anakarasındaki tüm kullanıcıları temizlemeye başlamaya sevk etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala