bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,014.08 4.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.75 7.09%
bnb
BNB (BNB) $ 567.93 3.76%
solana
Solana (SOL) $ 121.67 9.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49419 4.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431377 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130153 7.13%

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto Ödemelere Sıcak Bakıyor

rusya maliye bakanligi kripto odemelere sicak bakiyor

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası’nın dış ticarette kripto para ile ödeme yapılması fikrine bir kurumdan daha yeşil ışık geldi. Rusya Maliye Bakanlığı açıklamasında dış ticarette ödemelerin kripto para ile yapılabileceğini belirtti.

Rusya Maliye Bakanlığı Kripto Ödeme Tartışmalarına Katıldı

Geçtiğimiz günlerde Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergei Katrin’in Afrika ülkelerinde gerçekleştirilecek olan dış ticarette ödemelerin kripto para birimleriyle yapılması gerektiğini Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e bildirdiğini belirtmiştik. Rusya’da kripto para tartışmaları büyümeye devam ederken Katrin’in bu fikrine Rusya Maliye Bakanlığı’ndan destek geldi.

rusya maliye bakanligi kripto odemelere sicak bakiyor 2

Rusya Federal Vergi Servisi, Rus şirketlerin uluslararası ticaret işlemlerinde kripto parayı kullanmasına izin vermek için önemli bir adım attı. Rusya Federal Vergi Servisi’nin Maliye Bakanlığı departmanı hazırladığı taslakta dış ticarette kripto para ödemelerine sıcak bakılması gerektiğini önerdi. Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizdeki yatırımcıların dış ticaret anlaşmalarına göre mal ve hizmet ödemesinin kripto para birimleriyle yapılması gelirlerimizi arttırabilir.

Rusya son günlerde kripto para endüstrisine getirdiği ağır uygulamalarla gündeme geliyor. Bu noktada Rusya Vergi Dairesi’nin kripto para ödemelerine sıcak bakması ülkede kripto benimsenmesi hızını arttırabilir. Son olarak Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada dijital ruble projesinde sona yaklaşıldığı belirtilmişti. Rusya Dijital Ruble’nin hayata geçmesiyle birlikte ticarette yeni bir ödeme yöntemine geçiş yapabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala