bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,161.07 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.45 1.50%
bnb
BNB (BNB) $ 584.25 2.28%
solana
Solana (SOL) $ 186.92 2.63%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621289 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.654218 2.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218027 15.08%

Rusya Dijital Ruble Projesinde Sona Yaklaştı

rusya dijital ruble projesinde sona yaklasti

Pek çok ülkenin yaptırım uyguladığı Rusya, bu yaptırımlardan kurtulmak için yeni yollar üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Kısa bir süre önce kripto endüstrisi için uygulayacağı yatırımları aktardığımız Rusya dijital ruble projesinde sona gelmiş durumda.

Rusya Dijital Ruble’yi Yakın Zamanda Çıkartacak

Kripto endüstrisinde Çin ile benzer adımlar atan Rusya, tıpkı Çin gibi Merkez Bankası Dijital Para Birimleri (CBDC) üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Çin’in denediği ve kullandığı dijital yuan para biriminde olduğu gibi Rusya’da kendi dijital rublesi için bir yıldan uzun bir süredir çalışmalarını devam ettiriyor. Kripto para birimlerine benzeyecek olan Rusya’nın dijital rublesini diğer kripto para birimlerinden ayıracak şey ise dijital rubleyi düzenleyen kurumun Rusya Merkez Bankası olacak olması. Son dönemde Çin ve İran başta olmak üzere pek çok ülke kendi dijital para birimleri çalışmalarını hızlandırmıştı. Bu para birimleriyle birlikte daha fazla finansal hizmetler yapılabiliyor, para politikaları kolaylaşabiliyor ve kripto para birimlerinin aksine işlemi gerçekleştiren kişilerin kimliğine kolay bir şekilde erişilebiliyor.

rusya dijital ruble projesinde sona yaklasti 2

Bir yıldan uzun süredir kendi dijital rublesini geliştirmek için çalışmalar yürüten Rusya’nın bu projesi şimdilik test sürecinde. Dijital rublenin hayata geçmesiyle birlikte özel, kurumsal ve kurumsal işlemler için güvenli ödemeler ve ödemelerin işlevselliği arttırılacak. Son olarak Rusya bu yılın başlarında sanal cüzdanlar arasındaki ilk işlemlere dair birtakım testler gerçekleştirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala