bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,317.23 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.31 0.71%
bnb
BNB (BNB) $ 608.22 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.22 2.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529698 0.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469356 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150219 0.78%

Rusya, Bitcoin’leri Takip Etmek İçin Ulusal Bir Araç Öneriyor

Rusya Bitcoin

Mali düzenleyiciler, kripto para birimi işlemlerini denetlemek için devlet destekli analitik yazılımının piyasaya sürülmesini düşünüyor.

Rus Düzenleyiciler Bitcoin İşlemlerini İzlemek İçin Araç Geliştiriyor

Proje, Rusya’dan gelen tüm transferleri işaretlemek için karanlık ağı izleyecek. Projenin 10 milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor ve geliştirilmesi üç yıl alacak.
Düzenleyiciler, kullanıcı davranışını haritalamak için Bitcoin işlemlerini analiz eden “Şeffaf Blok Zinciri” projesini geliştirmek için Moskova Üniversitesi Fizik Enstitüsü ile birlikte çalıştı. Raporda, bu yılın başlarında ülkede uyuşturucu kaçakçılığını izlemek için kullanılan benzer bir sisteme dayandığı belirtiliyor.

Projnin izleyeceği Bitcoin,Dash,Omni ve Monero işlemleridir. Düzenleyiciler, adresleri kara listeye almak ve yasa dışı kullanımlarla ilgili terör, öldürme, kaçırma ve diğerleri gibi anahtar kelimeleri arayarak suç faaliyetlerini yakalamak için yapay zekayı kullanarak internet ve “karanlık” web üzerindeki etkinliği izlemeyi amaçlamaktadır.

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin terörizm, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı ve siber suçları finanse etmek için yoğun bir şekilde kullanıldığı belirtiliyor. İddiaları doğrulayan herhangi bir veriye işaret edilmiyor.

Ajans, “Çeşitli kripto para birimi sistemleri de dahil olmak üzere sanal varlıklar, suçlular tarafından çeşitli yasa dışı planlarda kullanılıyor: uyuşturucu kaçakçılığı, vergi kaçakçılığı, siber suçlar, sözleşme cinayetleri, kapalı veri tabanlarından bilgi satışı finansmanı.” dedi.

Bitcoin Aracı İçin Parlamento Bütçesi

Şu anda, proje bütçe dışı fonlar kullanılarak geliştiriliyor ancak gelecekte ek finansman gerekecek. Raporda, “Şeffaf blok zincirinin” toplam üç yıl içinde 760 milyon rubleye (10 milyon dolar) ihtiyacı olacak.

Proje Rusya’ya özgü olmaya devam ediyor ancak ABD kripto para izleme ve gözetim firması Chainalysis’in başarısından etkilendi. Bu arada, Rus yazılım firması Croc IT’nin dijital süreçler başkanı Viktor Smirnov, uluslararası işbirliği çağrısında bulundu.

Smirnov “Tüm dünyanın kripto para birimlerine karşı mücadelede birleşmesi gerekiyor, Rosfinmonitoring böyle bir görevi tek başına yapamaz.” dedi.

Rusya’nın dijital para birimleriyle ilişkisi sallantıda. Ülke daha önce stabilcoin projelerini değerlendirdi ve e-oylama için blok zinciri teknolojisini test etti ancak Bitcoin sahipliği ve ticareti konusunda güçlü bir düşüş yaşadı.

Çalışmalardaki bir işlem aracıyla da Bitcoin seven Ruslar için işler daha da zorlaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala