bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Robinhood’un Twitter Hesabı Hacklendi

robinhoodun twitter hesabi hacklendi

Komisyonsuz borsa uygulaması Robinhood’un Twitter hesabı bir hack saldırısına maruz kaldı. Gerçekleştirilen hack saldırısında saldırganlar sahte bir kripto projesini tanıtmak için paylaşım yaptı.

Robinhood’un Twitter Hesabından Dolandırıcılık Paylaşımları

Son zamanlarda Sam Bankman-Fried’in kurucusu olduğu FTX ile bağlantılı hisseleriyle gündeme gelen Robinhood’un Twitter hesabı hacklendi. Şirketin resmi Twitter hesabı, dolandırıcıların sahte bir kripto projesini tanıtmak amacıyla kullanıldı.

robinhoodun twitter hesabi hacklendi 2

Saldırganlar, Binance Smart Chain’de 0,0005 dolar karşılığında kullanılabileceğini söyledikleri $RBH isimli yeni bir tokenin piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Blockchain Explorer verilerine göre, bağlantı kapatılmadan önce yaklaşık 25 kişi dolandırıcılık token’ini satın aldı. Satın alınan toplam miktarın ise 8.000 dolar civarında olduğu görüldü.

Yapılan hack saldırısı tespit edildikten sonra bazı Twitter kullanıcıları, işlemlerin sahte hesaba Binance cüzdanlar aracılığıyla gönderildiğini tespit etti. Konu hakkında açıklama yapan Binance CEO’su Changpeng Zhao, hack saldırısına dair güvenlik ekiplerinin bu durumu fark ettiğini ve daha fazla soruşturma yapılana dek hesabın kilitlendiğini söyledi. Son olarak Chainanalysis araştırmasına göre, kripto para saldırıları 2022 yılında hızla arttı ve yıl boyunca kaybedilen varlıklar 3 milyar doları geride bıraktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala