bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

Ripple ve SEC Davasında Bulmaca Çözülüyor

ripple ve sec davasinda bulmaca cozuluyor

Blockchain şirketi Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki dava devam ediyor. Dava ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken davada 3 bin Ripple (XRP) sahibinin ifadelerinin yer alacağı öğrenildi.

Ripple ve SEC Davasında Sona Geliniyor

Kripto şirketi Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davada 3 bin XRP sahibinin ifadesine başvurulacağı açıklandı. Kanunda beyanname olarak isimlendirilen noter onaylı ifadeler doğrudan Ripple tarafından toplandı.

XRP sahiplerinin ifadelerinin toplanması, bu grubu SEC’e karşı açılan bir sınır davasında da temsil eden XRP destekçisi avukat ve aktivist John Deaton’un öncülük ettiği adımlar sayesinde gerçekleşti.

XRP sahiplerinin beyanlarını mahkemeye sunmak, başka bir Avukat Jeremy Hogan’a göre, Ripple ve SEC arasındaki uzun süredir devam eden dava bulmacasının son parçası. Bu beyanlarla birlikte SEC’in Ripple’a açtığı davada gerekçe olarak gösterdiği menkul kıymetler suçlamasına iki argümanla yanıt veriliyor.

Bu argümanlardan ilkine göre, kripto para birimi ödeme olarak ve diğer yatırım dışı amaçlar için kullanılmak üzere satın alındı. Bir diğer yandan belgelerde Ripple alımlarını yatırım amaçlı olarak aldığını belirten az sayıdaki kullanıcı da geri dönüşlerin Ripple tarafından değil kur farkından geldiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala