bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Qihoo 360, Kripto Madenciliği İzleme Yazılımı Oluşturdu

qihoo 360 kripto madenciligi izleme yazilimi olusturdu 3

Bilindiği üzere Çin, kripto madenciliğini kademeli olarak kaldırılmaya ve kısıtlanmaya devam ediyor. Çinli siber güvenlik devi Qihoo 360; hükümetin sektör üzerindeki baskılarına yardımcı olacak kripto madenciliği operasyonlarını izlemek için bir sistem kurduğunu açıkladı.

Qihoo 360 Kripto Madenciliği İzleme Yazılımı Neyi Hedefliyor?

Çinli siber güvenlik devi Qihoo 360 tarafından geliştirilen kripto madenciliği izleme sistemi; Çin’in kripto madenciliği konusundaki son baskısına uymak isteyen, devlet kurumlarını ve şirketleri hedefliyor.

qihoo 360 kripto madenciligi izleme yazilimi olusturdu 4

Qihoo 360; yazılımın madencilerin IP adresini, coğrafi konumunu, ağ türünü, bağlantı sıklığını sağlayabildiğini ve bunların nasıl elden çıkarılacağına ilişkin yöntemler önerebileceğini söyledi.

Geçen haftalarda Çinli kullanıcılar; DNS ayarları nedeniyle dünyanın en büyük madencilik havuzlarından bazılarına bağlanamadı. Bu tür bir durum, havuzun alan adlarının sunucularının bulunduğu gerçek IP adreslerinden uzağa yönlendirildiği anlamına geliyor.

Ayrıca şirket; çoğunlukla Guangdong, Jiangsu, Zhejiang ve Shandong eyaletlerinde günlük ortalama 109.000 madencilik IP adresinin aktif olduğunu tespit etti. Bunun yanında Qihoo 360, madencilerin çoğunlukla kurumsal özel internet bağlantılarını ve veri merkezlerini kullandığını söyledi.

Söz konusu olan bu yazılım, şirketin tescilli ağ trafiği izleme yeteneklerini, büyük veri analizini ve aktif savunma mekanizmalarını kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala