bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,003.95 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.41 2.65%
bnb
BNB (BNB) $ 579.80 0.77%
solana
Solana (SOL) $ 173.06 2.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524279 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482483 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155585 1.97%

Polygon Ağında 24 Milyar Dolarlık Kritik Hata

polygon agida 24 milyar dolarlik kritik hata

Son dönemde yaptığı ortaklıklar ve etkinlikler ile Polygon oldukça dikkat çekiyor. Ancak son olarak Ethereum ölçeklendirme projesi Polygon, kritik bir hata nedeniyle neredeyse tüm MATIC token’larını kaybediyordu. Hisse kanıtını oluşturma sözleşmesinde bulunan hata fark edilmeseydi, Polygon ağı 24 milyar dolar değerindeki MATIC tokenlerinin neredeyse tamamını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaktı.

Leon Spacewalker adlı beyaz şapkalı bir bilgisayar korsanı, bug ödül platformu Immunefi’ye bu güvenlik açığını bildirildi. Bu bildiri sonrası harekete geçen ekip, hatayı Polygon geliştiricilerine bildirdi ve Polygon gizlice hatayı düzeltti.

polygon agida 24 milyar dolarlik kritik hata2

Polygon Ağında Kritik Hata

Polygon’un hisse kanıtını oluşturma sözleşmesinde, saldırganların 9.2 milyardan fazla MATIC token’ı (yaklaşık 24 milyar doların üzerinde) çalmasına izin verebilecek “kritik” bir güvenlik açığı keşfedildi. Spacewalker bu hatayı bulduktan sonra, Immunefi aynı gün Polygon ekibine haber verdi. Ekip daha sonra güvenlik açığını onayladı ve başlangıçta Mumbai test ağı için bir güncelleme ile Polygon ağını güncelleyerek hatayı düzeltti.

Diğer taraftan Polygon ekibi Spacewalker’a 2.2 milyon dolar değerinde stablecoin verilirken, anonim beyaz şapka korsanına ise500.000 MATIC token’ı (şu anda 1.27 milyon doların üzerinde) verildi. Böylece hata sonrası yaklaşık 3.46 milyon dolar değerinde hata ödülleri dağıtıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala