bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,938.86 2.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,017.55 1.30%
bnb
BNB (BNB) $ 595.77 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 152.72 6.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512143 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462541 2.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149101 0.57%

Piyasanın Yönünü Fed Belirleyecek

Piyasanin Yonunu Fed Belirleyecek

Kripto para piyasası için kritik bir hafta başlıyor. Önümüzdeki hafta piyasanın yönünü Fed‘in faiz kararı belirleyecek. ABD tarım dışı istihdam verisi cuma günü açıklanacak. ECB’nin faiz kararı ve Euro Bölgesi enflasyonu yakından takip edilecek. Türkiye’de ise gözler enflasyon rakamlarına çevrilecek.

fed custodianin kripto odakli is modeli hakkinda aciklama yapti

Fed, Faiz Kararı Belli Oluyor

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına odaklandı. Fed, çarşamba günü faiz kararını açıklayacak. Faiz kararının ardından Başkan Jerome Powell‘ın açıklamaları takip edilecek. Fed ve Powell’ın gelecek dönem para politikasına ilişkin mesajları piyasaya yön verecek.

ABD ekonomisinde büyüme verileri resesyon beklentilerini artırdı. First Republic Bank‘ta yaşanan kriz ise bankacılık sektöründeki risklerin tamamen geçmediğini ortaya koydu. ABD yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,1 ile beklentilerden daha yavaş büyümüştü. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları ise yüzde 4,6 ile tahminlerin üzerinde gelmişti.

Fed’in enflasyonla mücadele adımlarının resesyon riskleri üzerinde baskı oluşturabileceği belirtiliyor. Piyasalarda 25 baz puanlık faiz artışına yüzde 84 ihtimal veriliyor. Haziran ayında ise faizin sabit tutulması bekleniyor. Fed, mart ayında politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltmişti. ABD tarım dışı istihdam verisi ise cuma günü belli olacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Avrupa’da enflasyon verileri karışık sinyaller gösterirken, merkez bankasının faiz artırıma gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. ECB Başkanı Christine Lagarde’nin açıklamaları merakla bekleniyor. ECB’nin eylül ayına kadar 75 baz puan faiz artıracağı tahmin ediliyor. Euro Bölgesi’nde salı günü enflasyon ve imalat sanayi PMI açıklanacak. Çarşamba günü Euro Bölgesi işsizlik rakamları da haftanın önemli verileri arasında yer alıyor.

Türkiye’de gelecek hafta için gözler enflasyon verilerine çevrildi. Salı günü imalat sanayi PMI, çarşamba günü TÜFE ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) açıklanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftaiçi politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 8,50’de sabit bırakmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala