bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,823.90 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,112.88 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 578.28 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 171.96 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52129 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483656 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152586 0.78%

FDIC, First Republic Bank’e Kayyum Atamayı Planlıyor

fdic first republic banka kayyum atamayi planliyor

Geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan bankacılık krizinin yankıları konuşulmaya devam ederken, gözler son günlerde First Republic Bank’a çevrilmiş durumda. Borsada değer kaybetmeye devam eden First Republic Bank’in kurtarılması için Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicileri hamle yapmayı planlıyor.

First Republic Bank’e Kayyum Atanabilir

Konu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, First Republic Bank’in kurtarılması adına bankanın danışmaları tarafından yürütülen özel sektör çabaları başarıya ulaşamadığı için ABD’li yetkililer acil görüşmeleri organize etmeye çalışıyor.

fdic first republic banka kayyum atamayi planliyor 2

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin bankacılık alanındaki düzenleyici kurumu olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Hazine Bakanlığı ve Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed), son günlerde sorunlu borç veren First Republic Bank için bir çözüm oluşturmak adına finans şirketleriyle toplantılar gerçekleştiren hükümet kurumları arasında yer alıyor.

Aktarılanlara göre, hükümetin First Republic Bank ve danışmanlarıyla haftalardır temas halinde olmasına rağmen, yeni katılımın bankalar ve özel sermaye şirketleri de dahil olmak üzere fazla tarafı müzekkere masasına getirmeye yardımcı olduğunu da dile getirdi. Bununla birlikte kaynaklar, First Republic Bank’ın kurtarılması için FDIC’ın kayyum atama ihtimalinin de değerlendirildiğini dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala