bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Fed, Silicon Valley Bank Denetim Raporunu Yayımladı

fed silicon valley bank denetim raporunu yayimladi

Geçtiğimiz aylarda iflas eden Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankalarından birisi olan Silicon Valley Bank’ın başarısızlığına neyin sebep olduğu merak ediliyordu. Konu hakkında uzun bir süredir beklenen Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) raporu yayımlandı.

Fed, Silicon Valley Bank’ın Başarısızlığında Kendini Eleştirdi

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) tarafından hazırlanan Silicon Valley Bank raporuna göre Fed, Silicon Valley Bank’ın artan risklerini ele alma noktasında “yeterinde güçlü önlem” alamadı.

fed silicon valley bank denetim raporunu yayimladi 2

Fed’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı Michael S. Barr tarafından yürütülen kapsamlı ve son derece eleştirel bir inceleme, bankanın gevşek gözetimini belirledi ve bankanın çöküşünün “düzenleme ve denetimde ele alınması gereken zayıflıklar” gösterdiğini belirtti. Barr raporda şu ifadeleri kullandı:

Silicon Valley Bank için düzenleyici standartlar çok düşüktü, Silicon Valley Bank’ın deneyimi yeterli güç ve aciliyetle işlenmedi ve şirketin başarısızlığından kaynaklanan bulaşma, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın bu noktadaki düzenlemelerinde öngörülmeyen sistemik sonuçlara neden oldu.

Söz konusu rapor, yüzlerce sayfayı kapsıyor ve bu raporun yanı sıra kamuoyu ile paylaşılmayan sayfalar da yer alıyor. Raporda, bariz sorunları gözden kaçıran ve fark edilen sorunları ele almak için yavaş hareket eden denetçilerin sınırlı müdahalesiyle hızla büyüyen ve risk alan bir bankanın resmi çizildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala