bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin Üçüncü Günü de Geride Kaldı

panel 5

Blockchain ekosistemi için en önemli etkinliklerden birisi olan Paris Blockchain Week Summit, 3. günün ardından sona erdi. Sektörden birçok önemli konuşmacının yer aldığı paneller ile dolu dolu geçen bu 3 gün içerisinde etkinliğin tüm detaylarını sizlerle paylaştık. Etkinlik ilk ve ikinci gününde neler olduğunu öğrenmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin İlk Gününde Neler Oldu?

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin İkinci Günü Nasıl Geçti?

Bugün yapılan son paneller ile birlikte sonlanan etkinlikte, yine birbirinden önemli konuşmacılar sektörden önemli noktalara değindi.

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin Üçüncü Günü de Geride Kaldı

“Gelişmekte Olan Piyasalarda Kripto Borsalarının Geleceği” paneli ile başlayan etkinliğin 3. gününde, konuşmacılar Paolo Ardoino, Jeff Mei, Charlie Meraud, kripto borsalarının gelişimi ve geleceği konusunda önemli konulara değindi. Ardoini, sektörün şu anda oldukça yeni olduğunu ve önümüzde yep yeni ürün ve şirketlerin çıkacağını belirtirken, yaklaşan düzenlemelerin önemine dikkat çekti.

Jeff Mei ise Ardoini’ye katılacak sektörde son dönemde yaşanan gelişme ve yeniliklerin, sahip olduğu potansiyeli açıkça gösterdiğini söyledi.

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin Üçüncü Günü de Geride Kaldı

Etkinliğin devamın “Dijital Varlıkların Düzenlenmesi” panelinde konuşan Franck Guiader, Graftieaux Jean Baptiste, Jackson Michael ve Inmaculada Navas ise, borsa ve kripto şirketlerinin aktivitesine dikkat çekerek, gelebilecek regülasyonların kripto varlıklara ne gibi etkileri olabileceğini tartıştı.

Jackson Michael, yapılan düzenlemelerin çoğunlukla yatırımcıyı korumak üzerine olacağını ve bunun daha güvenli bir kripto sektörüne doğru atılan önemli bir adım olduğunu belirtirken, düzenlemelerin kısıtlayıcı bir yapısı olmaması gerektiğini de belirtti.

Bir diğer panelde konuşan Caroline Malcolm ise ayrı olarak bu sözleri destekler nitelikte şu sözleri kaydetti:

“Düzenleyicilerin regülasyonlar üzerinde çalışırken yatırımcıyı korurken yeniliğin de önünü kesmeyecek şekilde ilerlemeleri gerekiyor.”

Etkinliğin en önemli konuşmalarından birisini de şüphesiz Tezos Kurucu Ortağı Arthur Breitman yaptı. Breitman, Tezos’un sektördeki adım ve planlarından bahsederken, şu ifadelere yer verdi:

Yeni nesil Roll Up çözümleri geliştiriyoruz ve Blockchain sektörünü hiç olmadığı kadar verimli hale getirmek istiyoruz.”

Ek olarak sözlerine oyun ve metaverse alanındaki çalışmaları ile devam eden Tezos Kurucu Ortağı, yaptıkları ortaklıklara da değinerek şunları dile getirdi:

“Her gün Guerlain, Papa John’s ve GAP gibi daha fazla şirket ile Tezos ağı üzerinde NFT’ler yaratıyoruz. Oyun sektöründe ise Ubisoft, Eve Onilne, Dogami gibi şirketler ile iş birliği yapıyoruz.”

Son olarak etkinliğin en önemli konuşmacılarından birisi de SEC ile olan uzun süreli tartışmaları ile bilinen Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, kripto paralar ve düzenlemeler hakkında bazı detaylara yer verdi.

Garlinghouse, ABD’de kripto şirketi açmak isteyen insanlara ABD dışında şirket kurmaları gerektiğini tavsiye ettiğini söyleyerek başta SEC olmak üzere düzenleyicilerin kripto paralara karşı duruşunu eleştirdi. Garlinghouse eğer SEC’in XRP’yi güvenli bir kripto olarak görmemesi durumda, piyasadaki kriptoların çoğu da güvenli saymaması gerektiğini belirtti. Son olarak kripto sektöründe rekabetten ziyade desteğin öne çıkması gerektiğini dile getiren Ripple CEO’su, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paralara da yatırıp yaptığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala