bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,637.32 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.80 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 559.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 3.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498568 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471808 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15188 0.29%

Paris Blockchain Week Summit 2022’nin İkinci Günü Nasıl Geçti?

4

12 Nisan’da başlayan Paris Blockchain Week Summit 2022’nin ikinci günü de birbirinden önemli panelistlerin konuşmaları ile sona erdi. İlk gün neler yaşandığına dair haberleri almak için buraya tıklayabilirsiniz. Geçtiğimiz gün NFT ve metaverse‘ün ana tema olduğu etkinliğe, bugün de kripto sektörü ve DeFi damga vurdu. Birçok şirketin üst yöneticilerinin yer aldığı etkinlikte konuşmacılar, sektörün ne yönde geliştiği ve gelecekte bizi nelerin beklediğine dair önemli noktalara değindi.

4

Paris Blockchain Week Summit 2022’de İkinci Gün

Blockchain sektörü için oldukça önemli ve Avrupa’nın en büyük etkinliklerinden birisi olan Paris Blockchain Week’te 2.gün açılışını Binance’in Kurucu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yaptı.

Konuşmasına “Kriptoya hoşgeldiniz!” diye başlayan CZ, kripto sektöründeki yaşanan gelişmelere dikkat çekeren sektörün inanılmaz bir büyüme içerisinde olduğunu belirtti. Konuşmasının devamında Binance ve Binance’in etkinliklerinden bahseden CZ, şu ifadelere yer verdi:

“Önceliğimiz Binance kullanıcısının güvenliğini sağlamak ve kullanıcıyı korumak.”

Diğer taraftan CZ, öncekliklerinin sadece kendileri olmadığını, sektör açısından gelişimin önemi dikkat çekerek diye borsa ve şirketlere de destek olduklarını belirtti:

“Binance olarak diğer kripto para borsalarına büyümesi için destek veriyoruz. Marketin ve sektörün gelişmesini hedefliyoruz.”

Bununla birlikte geçtiğimiz yıldan bu yana Fransa’ya yaklaşık olarak 100 milyon euro yatırım yaptıklarını belirten CZ, Türkiye için de oldukça önemli bir noktaya daha değindi. CZ panelinde Türkiye’de pilot çalışmasına başladıkları destek hizmetini diğer diller için de geliştirdiklerini söyledi.

Etkinliğin devam eden saatlerinde ise “Kripto Ekonomisini Ölçekte Güçlendirme” panelinde Coinbase Kurumsal Başkanı Brett Tejpaul konuştu. Tejpaul, DeFi ve kripto sektörü konusunda oldukça önemli detaylara yer verirken, Coinbase nezdinde de önemli verileri paylaştı.

Tejpaul, DeFi hakkında şu ifadelere yer verdi:

“DeFi sektörü 225 milyar dolarlık devasa bir ekosisteme ulaştı ve giderek büyüyor. Aynı şekilde NFT’ler de 2021 23 milyar dolarlık satışa ulaşarak kendisini kanıtladı.”

Bunun beraberinde Coinbase’in platformda yaklaşık olarak 270 milyar dolarlık varlığı kontrol ettiğini belirten Tejpaul, şu anda dünyada birçok şirketin kendisini daha hızlı, daha güvenli ve daha verimli olmak için web3’e hazırladığını söyledi;

“Coinbase olarak web3 şirketlerin oldukça büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımları artırarak devam edeceğiz.”

Son olarak konuşmasını sonlandırırken önemli bir gelişmeye daha yer veren Tajpaul, Coinbase’in kurumsal iş ortaklıklarını artırdığını söyledi ve şu ifadelere yer verdi:

“Yakın zamanda kurumsal müşterilerimizle ilişkilerimizi de oldukça genişlettik. Bunların arasında, Anheuser-Busch, SpaceX, Enfusion, Brex ve Tesla da yer alıyor.”

Paris Blockchain Week Summit 2022nin İlk Gününde Neler Oldu 2

PBCW Etkinliğinde DeFi’ın Önemi Vurgulandı

Etkinliğin bir diğer paneli ise “Smart Money Moving In: Institutional Investments in Digital Assets” oldu. Panelde Rummer Andrew, Yoann Caujolle, Charlie Meraud, David Olsson konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmada moderatörün sorularına yanıt veren David Olsson, kripto ve DeFi sektörü hakkında şu tespitlerde bulundu:

“Kripto para piyasası diğer piyasalara baktığımızda hâlâ küçük kalıyor. Bunun kısa bir süre içerisinde değişeceğine inanıyorum. 4-5 yıl sonra diğer piyasalar ile rekabet edecek büyüklüğe ulaşacaktır. Aynı şekilde DeFi’da benzer şekilde potansiyeline hala yakın değil.

Etkinliğin “Gelişmekte Olan Piyasalarda Kripto Kabulü” panelinde konuşan Huobi Global Küresel Strateji Direktörü Jeff Mei ise benzer şekilde kripto sektörünün gelişimini konu edindi. Mei konuşmasında, kripto sektöründeki kullanıcıların çoğunun hala erken kullanıcı olduğunu ve kullanıcıların sadece yüzde 10’unun kripto konusunda bilgili olduğunu belirtti;

“Kripto sektöründe yatırımcıların yaklaşık olarak yüzde 40’ı oldukça uzun vadeli yatırımlar yapıyorlar.”

Paris Blockchain Week etkinliğinin diğer önemli konuşmacılar ise Boaz Avital, Cyrus Fazel, Jordan French, Franklin Lacroix, Stephen Richardson ve Antoni Trenchev oldu.

Panelde sorulara cevap veren Boaz Avital, konu regülasyonlara geldiğinde şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlar regülasyonun kötü bir şey olduğunu sanıyor. Kısıtlayıcı olarak görüyorlar ancak bu oldukça sınırlı bir kısım için geçerli. Regülasyonlar esasında güvenliğimiz için önemli bir konuma sahip. Buna ihtiyacımız var.”

Buna ek olarak konuşan Richardson ise stablecoin’lere değinerek şunları söyledi:

“Stablecoin ve diğer kripto paralar Fiat’ın yerini alabilir mi sorusu çok doğru değil. Bunlar temelinde birbirini tamamlayan parçalar. Zamanlar finansal olarak gelişim merkeziyetsizliğe ve dijital paralara kaysa da, varlıklar arasında rekabet yaratmamak gerekiyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala