bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,186.32 7.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,873.65 5.96%
bnb
BNB (BNB) $ 549.22 6.41%
solana
Solana (SOL) $ 121.02 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488352 3.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430788 2.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123528 11.26%

Paribu Danışma Kurulu, 2022 Kripto Ekosistemi Öngörülerini Paylaştı

paribu danisma kurulu 2022 kripto ekosistemi ongorulerini paylasti

Yerli kripto para platformu Paribu‘nun alanında uzman isimlerden oluşan Danışman Kurulu, Türkiye’deki kripto varlık ekosistemine dair öngörülerini paylaştı. Aralarında Cemil Şinasi Türün, Hulki Okan Tabak, Turan Sert, Yakup Bayrak, Mehmet Türkarslan’ın yer aldığı kurul, 2022’den neler bekliyor?

Paribu Danışma Kurulu, 2022’den Neler Bekliyor?

Dijital varlık işlem hizmetleri, blokzincir çalışmaları, müşteri deneyimi, risk yönetimi gibi konularda Paribu’ya ve sektöre yönelik çalışmalar yürüten Paribu Danışma Kurulu, 2022 yılında sektörde birçok yenilik bekliyor.

paribu danisma kurulu 2022 kripto ekosistemi ongorulerini paylasti 2

Yatırımların finansal süreçlerinde ve portföy şirketlerinin stratejik ve operasyonel süreçlerinde görev alan Hulki Okan Tabak, 2022 yılında küresel jeopolitik risklerin etkisini artıracağını düşünüyor. Tabak’ın yorumları şu şekilde:

“Kripto varlık fiyatları, 2021 yılında yakaladığı zirveyi aşacak. Bu durumun, yılın ikinci yarısında veya 2023’te gerçekleşeceğini öngörüyorum. Bu yıl daha sakin, daha düşük hacimli bir kripto para piyasası göreceğiz. NFT pazarındaysa büyümenin devam edeceğini, farklı alanlarda NFT ürünlerin çıkacağını görebiliriz. 2022 yılı içinde sanat eseri NFT’lerde, 2021’deki ‘collectible’ ürünlerine benzer bir ilgi odağı olma durumu da söz konusu”

2022 yılının mevduatların web varlıklarda ve mobil uygulamalarda işlem göreceği bir yıl olacağını düşünen Yakup Bayrak ise öngörülerini şöyle aktardı:

“2022 için ‘Cüzdanların efendisi olma savaşları’nın verileceği yıl tanımlaması yapabiliriz. Cüzdanı kimlik doğrulama aracı olarak kullanmak sadece NFT dünyası için değil, kendisine Google, Facebook ya da Twitter kimlik doğrulaması dışında yöntemin kapısı arayanların, arayışlarına yeni yanıtlar bulabilecekleri bir yıl olacak. Bu iddianın başkahramanı Web3’ün estirmeye başladığı ‘Cüzdanını tanıt, sisteme giriş yap’ rüzgârının, karşımıza bambaşka alanlardaki yeni uygulamalarla çıkabileceğine dair gelen sinyallerin şiddeti de artıyor”

Turan Sert, 2020 yılından bu yana kendini kanıtlayan DeFi alanının ardından bu yıl da NFT, DAO ve Metaverse alanlarının hızla gelişmeye başlayacağını söylüyor. BTCHaber’de de yazılarıyla okurlarını bilgilendiren Sert, beklentilerini şöyle anlatıyor:

“Bu dünyaya girişte en çok kullanılan Metamask cüzdanı kullanıcı sayısı Ağustos 2020’de 500 bin iken, Kasım 2021’de 21 milyona ulaştı. Keza blokzincir sistemlerinde çalışan geliştirici sayısı da 2020’de 10 bin civarında iken, yüzde 80 artışla 18 bin civarına yükseldi. Bu alanda kurulan yeni girişimlere akan girişim sermayesi ise, tam sekiz kat artarak 25 milyar dolar seviyesine çıktı. Bu üç veri, bize önümüzdeki dönemde de bu alanda gelişmelerin tüm hızıyla devam edeceğini ve yeni çıkan ürünlerin talep göreceğini gösteriyor. Ayrıca, Web3 olarak adlandırılan alanlarda ciddi büyümeler göreceğiz. DAO’lar, kapital toplama ve bireylerin çalışma şekillerini değiştirme alanında deneyler yapmaya devam edecek. Metaverse ise, daha çok oyun alanında yeni girişimler ve başarı hikayeleri üretecek. Sosyal ağlar ile ilgili donanım gerektiren girişimlerin seslerini duyurması için daha zaman var”

Türkarslan Hukuk Bürosu’nun kurucusu Avukat Mehmet Türkarslan’a göre, “kripto para” ve “kripto varlık” tanımlamalarının 2022 yılında daha da netleşecek. Devletin regülasyon ile kuralları belirlenmiş bir alan yaratmasıyla sektöre uzak duran kesimin de sektöre yöneleceğini öngören Türkarslan, Metaverse dünyası ve Paribu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Blokzincirler arasında iletişim kurularak hayal edilen tek bir Metaverse dünyasına geçişin hızlanacağını öngörüyorum. Kripto varlıkların kullanım alanlarının artması, özellikle ülkemizde NFT ile gayrimenkul satışının projelendirilmesi gibi daha çeşitli versiyonların geliştirilmesinin mümkün olacağını düşünüyorum. Paribu için de geliştirdiği yeni projelerle birlikte 2022 yılının global operasyonlarına sağlıklı bir başlangıç yapacağı bir yıl olacağını düşünüyorum”

Kurulda yer alan bir diğer önemli isim de Cemil Şinasi Türün. Yazdığı yazılarla BTCHaber’de de okurlarıyla buluşan Türün,
2022 yılında varlık çeşidi olarak token’ların yeni bir hayata başlayacaklarını düşünüyor.

Diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de bu tarz gelişmelerin yaşanabileceğini öngören Türün, beklentilerini şöyle anlatıyor:

“Paribu için yenilikler yılı olacağını tahmin ediyorum. Hem Paribu Ventures hem de Paribu Net ile önümüzde yeni caddeler açılacağını düşünüyor ve bu sene Paribu’nun ilk yurt dışı girişimini de yapmasını bekliyorum. Paribu’nun gelecek vizyonunun hem kullanıcılar ve hem de bizi dışarıdan izleyenler için bu sene daha görünür olacağını sanıyorum. Paribu, global oyuncu olmayı arzuluyor, bunu gerçekleştirmeye adım atacağı zamanın da bu sene olduğunu düşünüyorum”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala