bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,367.25 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 610.38 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527859 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472977 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150686 0.13%

Orta Afrika Cumhuriyeti, Kripto Çalışmasını Erteledi

orta afrika cumhuriyeti kripto calismasini ertelediasff

Nisan 2022’de Orta Afrika Cumhuriyeti, Bitcoin‘i yasal olarak kabul ettiğini açıklamıştı. Ülkenin kripto para birimleriyle yakından ilgilendiği biliniyordu. Çıkan son haberlere göre Orta Afrika Cumhuriyeti, sango kripto parasını gelecek yıla kadar listelemeyeceğini açıkladı.

Orta Afrika Cumhuriyeti, Kripto Çalışmasını 2023’ün İlk Çeyreğine Erteledi

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin ulusal kripto para birimi Sango’nun listelenmesi 2023’ün ilk çeyreğine ertelendi. Orta Afrika Cumhuriyeti Başkanı Faustin-Archange Touadéra, Temmuz ayında Sango Coin’i ülkenin ulusal kripto para birimi olarak ilan etmişti. Aynı zamanda ülkenin maden kaynaklarını simgeleştirme planlarının bir parçası olarak kullanılmak üzere ayarlanmıştı.

orta afrika cumhuriyeti kripto calismasini ertelediasd

Orta Afrika Cumhuriyeti, yaptığı açıklamada, “mevcut piyasa koşullarını” ve “pazarlama nedenlerini” gerekçe göstererek ulusal kripto para birimini listelemeyi ertelediğini söyledi.

Ayrıca, kripto para sahiplerinin şu anda bir yıl boyunca kilitli olan ve satılamayan token’larının yüzde 5’ine kadarını satmalarına olanak tanıyacak bir güncelleme de ertelendi. Reuters’in Sango web sitesindeki verilere göre; ilk satış hedefinin yaklaşık yüzde 7,9’una ve ikincisinin sadece yüzde 0,01’ine ulaştıktan sonra, sadece 1,66 milyon dolar değerinde Sango satıldığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala