bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,795.29 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,907.62 4.29%
bnb
BNB (BNB) $ 589.55 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 6.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50261 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443735 4.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143557 5.08%

OpenSea’nin Eski Çalışanın Davasında İşler Kızışıyor

OpenSeanin Eski Çalişani ile Davasi Kizişiyor

NFT, günümüzde devasa bir sektör hâlini aldı. Milyonlarca dolarlık yatırımlar, ticari marka başvuruları, hızla açılan pazar yerleri, botlar ve çok daha fazlası. Ancak ne yazık ki bu verimli ve katma değer üreten sektörü kötü niyetli amaçlar için kullanan aktörler de bulunuyor. Son günlerde sık sık gündeme gelen OpenSea’nin eski ürün müdürü Nate Chastain da bu aktörlerden biri olabilir. Öyle ki Chastain, mahkemedeki hakimi, kendisine yöneltilen suçlamaların reddedilmesi gerektiğine ikna edemedi ve davasının devam etmesinin önünü açtı.

OpenSea'nin Eski Çalışanı ile Davası Kızışıyor

OpenSea’nin Eski Çalışanı Nate Chastain’in Başı Dertte

NFT‘ler yapıları gereği oldukça farklı alanlarda kullanılabiliyorlar. Her ne kadar çoğunlukla popüler koleksiyonlar ile öne çıksalarda günümüzde birçok sistemde kendilerine yer buluyorlar. Ancak bu NFT’lerde bazen washtrade veya kara para aklama gibi oldukça çirkin operasyonlarda da kullanılabiliyor.

NFT’lerden konu açılında akla ilk gelen platformlardan biri olan OpenSea, sık sık kara para aklama iddiaları ile gündeme geliyor. OpenSea’nin eski ürün müdürü Nate Chastain ise elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama ile suçlanıyor. Hükümet, Chastain’in 2021’de NFT’lerin satışından yasadışı bir şekilde kâr ettiğini iddia ediyor ve dava bir süredir aktif olarak devam ediyor. Chastain, borsanın ana sayfasında hangi NFT’lerin yer alacağına karar vermekten sorumluydu. İddianamede, bu yetki ve bilgiyle, belli NFT’leri tanıtılmadan önce satın aldığı ve değerleri arttığında onları kâr için çevirdiği iddia ediliyor.

Chastain ise bu kötüye kullandığı iddia edilen bilgilerin “tüzük anlamında ‘mülk’ olmadığını” ve elektronik dolandırıcılık suçlamalarının reddedilmesi gerektiğini savundu. Ancak bu pek işe yaramadı ve hakim bu savunmayı reddetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala