bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

Nurgül Yeşilçay NFT’ye Nasıl Başladı?

NFT Summit İstanbul 2022 kapsamında BTCHaber ekibi olarak röportajlar yapmaya devam ediyoruz. Etkinlikte metaverse, NFT ve Blockchain gibi teknolojilerde uzman isimlerin yanında NFT üreticileriyle de bir araya geldik. Geçtiğimiz yıl NFT sektörüne girişi yapan oyuncu Nurgül Yeşilçay ve eşi Necati Kocabay ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Yeşilçay’a NFT dizi projesinin detaylarını ve NFT sektörünü sorduk.

Nurgül Yeşilçay: NFT Alanının Merkeziyetsiz Olmasını Seviyorum

NFT ile pandemi döneminde tanıştıklarını, o zamanlarda yeni yeni adını duymaya başladıklarını dile getiren Yeşilçay, projesiyle ilgili şunları söyledi:

Benim ne zamandır yapmak istediğim bir projem vardı. Ama yapacak bir platform bulamıyordum. Pandemiyle birlikte NFT ile tanıştık. Ben NFT alanını farklı bakış açılarının olduğu bir yer olarak görüyorum. Merkeziyetsiz olmasını, daha anarşik bir bakış açısının olmasını seviyorum. Kendimi tekrarlayacaksam NFT alanında olmak istemem açıkçası. Farklı bir şey yapmak isterim bunu da bir fırsat olarak gördük.

Koleksiyonun yapım tarafına dahil olduğunu belirten Necati Kocabay, yapım sürecini ekibiyle birlikte hallettiklerini anlattı. Kurduğu Nekos.arts girişiminden de bahseden Kocabay, bu girişimin altında sanatçıların birbirlerini destek olmasını istediklerini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala