bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,889.92 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,090.30 4.91%
bnb
BNB (BNB) $ 580.28 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 168.78 6.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524782 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482039 5.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15484 3.44%

Nomura iştiraki Laser Digital’e Dubai’den lisans

Nomura iştiraki Laser Digital'e Dubai'den lisans

Küresel finans hizmetleri grubu Nomura Holdings’in kripto birimi, Dubai‘den tam kripto lisansı aldı. Şirketin kurumsal yatırımcılara kripto yatırım ürünleri sunmak için hazırlık yaptığı belirtildi.

Nomura istiraki Laser Digitale Dubaiden lisans2

Laser Digital, Dubai’de kripto lisansı aldı

Nomura‘nun kripto şirketi Laser Digital‘den yapılan açıklamada, yerel olarak kripto varlık ve yatırım yönetimi hizmetleri sunulacağı ifade edildi. Şirketin önümüzdeki aylarda kurumsal yatırımcılar için kripto yatırım ürünleri sunmayı planladığı bildirildi.

İsviçre merkezli Laser Digital’in CEO’su Jez Mohideen, lisans ile sanal varlık alanındaki kurumlara uygun ürünler geliştireceklerini ifade etti. Şirketin Dubai ve Londra’da ofisi bulunuyor. Mohideen, Dubai’nin büyüyen kripto para piyasasına vurgu yaptı.

Kripto para borsası Binance de dün faaliyet lisansı aldığını duyurmuştu. Borsa, eylül ayındaki hazırlık lisansından bu yana belirlenen koşulları yerine getirdiğini bildirmişti. Dubai’de dört aşamalı lisanslama süreci bulunuyor. Dubai, bir süre önce yerel kripto borsası BitOasis‘in lisansını askıya almıştı.

Dubai, kripto merkezi olmak için son dönemlerde birçok adım atmıştı. Şirket, bu çerçevede kripto düzenlemelere çalışmalarını hızlandırmıştı. BAE’nin en kalabalık emirliği olan Dubai, kripto kurallarını güncellemek için uluslararası görüşmeler yapmaya başlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala