bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,812.83 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.17 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 595.34 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 153.13 6.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517323 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463842 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150637 3.05%

Dubai, BitOasis’in lisansını askıya aldı

Dubai BitOasisin Lisansini Askiya Aldi2

Kripto para borsası BitOasis‘in Dubai’deki lisansı askıya alındı. Düzenleyici kurum, borsanın belirli zaman diliminde temel kriterleri yerine getirmediğini açıkladı. Borsaya 12 Nisan’da şartlı lisans verilmişti.

Dubai BitOasisin Lisansini Askiya Aldi444

Dubai’den BitOasis kararı

Dubai Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu (VARA), BitOasis‘e karşı yaptırım kararı aldığını duyurdu. Kurum, Dubai merkezli şirketi incelediğini belirten iki uyarı yayınladı. Borsaya 12 Nisan’da şartlı lisans verilmişti. Şirketin 30-60 günlük zaman diliminde kilit koşulları yerine getirmediği kaydedildi.

BitOasis’in hangi koşulları yerine getiremediğini detaylandırmadı. Düzenleyici koşullarını yerine getirene kadar şirketin kurumsal ve nitelikli bireysel yatırımcılar lisansının faaliyet dışı kalacağı kaydedildi. BitOasis‘e minimum uygulanabilir ürün operasyonel lisanslarından ilkini almıştı ancak tam piyasa ürünü (FMP) lisansı verilmemişti. Çok aşamalı sürecin parçası olan lisans şu ana kadar herhangi bir şirkete verilmedi.

VARA, BitOasis’in FMP lisansına başvurmak için mevcut koşulları yerine getirmesi gerekeceğini açıkladı. Kurum, borsanın mevzuata uygunluğun düzeltilmesi için izlemeye devam edeceğini bildirdi. VARA, nisan ayında iflas eden Three Arrows Capital’in kurucu ortakları Su Zhu ve Kyle Davies’e kınama cezası verilmişti. İkili, Dubai’deki yeni OPNX kripto borsalarını gerekli lisans olmadan işlettikleri ve tanıttıkları için VARA’nın radarına girmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala