bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,550.29 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.69 0.30%
bnb
BNB (BNB) $ 612.11 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 144.53 2.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533985 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477768 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151579 0.14%

NFT’leri Çalınan Koleksiyoncudan OpenSea’ye Dava

nftleri calinan koleksiyoncudan openseaye dava

Son yıllarda hayatımıza giren NFT kavramının henüz hukuki çerçevesi oturtulabilmiş değil. Özellikle siber saldırılara maruz kalan sanatçı veya koleksiyoncular, hukuki yollara başvurarak kayıplarını telafi etmeye çalışıyor. Siber saldırıya maruz kalan ve NFT’leri çalınan bir koleksiyoncu NFT pazaryeri OpenSea‘ye dava açtı. Davacı, platformun bazı sorunları görmezden geldiğini iddia etti. OpenSea ise iddiaları reddederek olayın platform dışında yaşandığını belirtti.

nftleri calinan koleksiyoncudan openseaye dava1

NFT Koleksiyoncusu, 500 Bin Dolarlık Kaybı İçin OpenSea’ye Dava Açtı

NFT koleksiyoncusu Robbie Acres, kimlik bilgilerinin çalınmasının ardından NFT platformu OpenSea’ye dava açtı. Acres, OpenSea hakkında hesabına erişimin kesilmesi de dahil olmak üzere çeşitli iddialar öne sürdü.

OpenSea kullanıcısı Acres, NFT’lerinin bir kimlik avı dolandırıcılığı ile çalınmasının ardından durumu NFT pazarına bildirdiğini ancak yanıt vermelerinin 48 saatten fazla sürdüğünü açıkladı. Bu sürede hırsızın NFT’leri değerinin altında sattığını belirtti. OpenSea ise daha fazla hasarı önleyebilmek için söz konusu hesabı kilitledi. Acres, kilitlenen hesabın açılmasının ise üç ay sürdüğünü ifade etti. NFT koleksiyoncusu, tahmini kaybının 500 bin dolar olduğunu vurgulayarak, OpenSea’nin oluşan kayıplardan sorumlu tutulmasını talep etti. Avukat Enrico Schaefer ise bunun münferit bir dava olmadığını ve aynı sorunu yaşayan kişilerin olduğunu aktardı.

OpenSea’den yapılan açıklamada ise söz konusu olayın platform dışında gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, çalınan varlıkların OpenSea’ye bildirilmeden önce satıldığı ifade edildi. Platform, hırsızlıkların önlenmesi ve çalınan eşyaların satışının durdurulması amacıyla yeni yatırımlar yaptığını da açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala