bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Moody’s Stablecoin’ler İçin Yeni Puanlama Sistemi Üzerinde Çalışıyor

moodys stablecoinler icin yeni puanlama sistemi uzerinde calisiyor

Derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, stablecoin’ler üzerinde yeni bir çalışma yürütüyor. Moody’s’in yeni çalışması Stablecoin’ler için puanlama sistemi üzerine olacak.

Moody’s’den Stablecoin Hamlesi

Dünyanın en büyük derecelendirme kuruluşlarından birisi olan Moody’s, rezerv kanıtlarının kalitesine dayalı olarak 20 adet stablecoin’i puanlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışmalar yapıyor.

moodys stablecoinler icin yeni puanlama sistemi uzerinde calisiyor 2

Konu hakkında bilgisi olan kişilerin aktardıklarına göre proje henüz geliştirme sürecinde olduğu için resmi kredi notu vermeyecek. Stablecoin’lerin esnekliği ve güvenilir bir para birimi ile desteklenip desteklenmedikleri, kripto endüstrisinde uzun süredir devam eden bir problem olarak karşımıza çıkıyor.

Bu noktada stablecoin ihraççıları stablecoin’lerini desteklemek için bir yerlerde mevcut stablecoin kadar fiat para birimi bulundurmak zorunda. En büyük stablecoin olan Tether’in USDT’si, uzun bir süredir tam olarak desteklenmediği endişeleriyle inceleme altında.

2021 yılında Tether, New York Eyaleti’nin kendi stablecoin’inin tamamen ABD doları ile 1:1 oranda desteklendiğini yanlış bir şekilde bildirdiği için düzenleyici kurum tarafından 18.5 milyon dolarlık ceza ödemesi yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala