bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

Microsoft’un Başkanı Brad Smith’den Yapay Zeka Çağrısı

microsoftun baskani brad smithden yapay zeka cagrisifdg

Son dönemde yapay zeka en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Sektörün önde gelen isimleri de yapay zeka konusunda değerlendirmelerde bulunuyor. Son olarak Microsoft’un başkanı Brad Smith yapay zeka konusunda açıklamalarda bulundu.

Microsoft’un Başkanı Brad Smith Yapay Zeka Hakkında Konuştu

Big Tech şirketi Microsoft’un başkanı Brad Smith, yapay zeka gelişimindeki büyük bir ivmenin ortasında hükümetleri daha hızlı hareket etmeye ve şirketleri hızlandırmaya çağırdı. Smith, yapay zekanın potansiyel risklerini azaltabilecek düzenlemeler önerirken bu çağrıyı yaptı. Şirket, diğer şeylerin yanı sıra şirketlere kritik altyapıyı kontrol eden yapay zeka sistemleri için güvenlik frenleri uygulamaya ve yapay zeka için daha geniş bir yasal ve düzenleyici çerçeve geliştirmeye çağırdı.

Smith, yaptığı açıklamalar ile AI teknolojisinin hızlı gelişimi konusunda çağrıda bulunun isimler arasında yer aladı. AI’daki ilerlemelerin baş döndürücü hızı, mahremiyete yönelik tehditler, otomasyon yoluyla iş kayıpları ve sosyal medyada rutin olarak dolandırıcılık ve dezenformasyon yayan son derece ikna edici derin sahte videolar dahil olmak üzere birçok zararlı gelişmeye şimdiden yol açtığını söyleyebiliriz.

Microsoft yöneticisi, hükümetlerin tüm eylem yüküne katlanmaması gerektiğini ve şirketlerin de sınırsız yapay zeka geliştirme risklerini azaltmak için çalışmaları gerektiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala