bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

Metaverse’e Nasıl Girilir? Metaverse Teknolojisi Nasıl Şekillenecek?

Kapital’in yeni bölümü yayınlandı. Melis Hazal Karagöz’ün Kapital‘de bu haftaki konuğu konuğu Fütürist Ufuk Tarhan oldu. Ufuk Tarhan ile metaverse nedir, Metaverse evreni neler vadediyor, Metaverse teknolojileri ve bu teknolojileri kullanmak için neler gerekli hepsini ve daha fazlasını konuştuk.

Metaverse’e Nasıl Girilir?

Melis Hazal Karagöz, Ufuk Tahran’a “Bir Fütürist’in hayata bakış açısı nasıl?” şeklinde bir soru yöneltti:

Ufuk Tahran Melis Hazal Karagöz’e şu şekilde yanıt verdi:

Öncelikle bir Fütürist’in hayatı çok keyifli geçer. Bunun yanında hayal güçleri de çok yüksektir. Hatta hayal gücünden de öte herkes bana sen çok gülümsüyorsun, hiç kötü bir şey düşünmüyor musun? şeklinde çok soru alıyorum. Benimde genellikle verdiğim cevap, ben gelecekte yaşadığım için şu anın dertleri ile ilgilenmiyorum diyorum. Ayrıca gelecek demişken gelecek gerçekten çok heyecanlı. Yapabileceklerimiz olması gerekenler ve bunları düşünmek çok keyifli.

Melis Hazal Karagöz, Ufuk Tahran’a “Şu anda metaverse’ün bulunduğu ortamdaki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu:

Ufuk Tahran şu şekilde yanıtladı:

Şu anda tabii ki biraz şişirilmiş, köpüklenmiş durumda. Tabii bu durum ilk bilgisayar çıktığında da böyle olmuştu. Daha sonra internet çıktığında da aynı şekilde. Yani bu yeni alanları ilk görenler, o alanı kullanmaya başladıklarında şaşırıyorlar bizde tam olarak o dönemdeyiz diyebiliriz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala