bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,439.46 2.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,953.40 3.47%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 140.73 7.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519197 3.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454966 1.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143756 6.49%

Mastercard, Ethereum Ölçeklenebilirliğini Üzerinde Çalışacak

mastercard ethereum olceklenebilirligini uzerinde calisacak

Birçok şirket gibi Mastercard da 2021 yılı için dördüncü çeyrek kazançlarını bildirdi. Ancak dikkat çeken kısım, kazanç çağrısı sırasında Mastercard CEO’su Michael Mieback‘in şirketin ana odak alanlarından birinin Ethereum ağ ölçeklenebilirliğini iyileştirmek olduğunu söylemesi oldu.

Mieback yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ConsenSys ortaklığımız aracılığıyla Ethereum ölçeklenebilirliğini artırmaya yardımcı olmak istiyoruz.”

mastercard ethereum olceklenebilirligini uzerinde calisacak

Mastercard ve Consensys Ethereum ölçeklenebilirliğini için Çalışacak

Geçtiğimiz yıl Mastercard, Ethereum ölçeklendirme çözümlerini sunmak için Blockchain firması ConsenSys ile ortaklık kurdu. Ortak amaç ise hem Ethereum ana ağında hem de özel kullanım için ölçeklenebilirlik çözümleri geliştirmek ve sektörel atılımlar yapmaktı.

Bu ortaklık ile birlikte 2022’de de Mastercard, Quorum teknoloji yığınındaki ölçeklenebilir uygulamaların temel zorluklarını ele almak için ConsenSys ile birlikte çalışacak. Bunu, finansal kurumlara “kurumsal düzeyde ölçeklenebilirlik” sağlayacak bir teklif aracılığıyla yapacaklar.

Hatırlarsanız Mastercard, ConsenSys’e yatırımını duyurduğunda, Digital Asset Başkan Yardımcısı Raj Dhamodharan şunları söylemişti:

“Finansal hizmetlerin Blockchain’e hızla geçişi, işletmelerin, hükümetlerin ve insanların dünya çapında gerçek zamanlı olarak işlem yapma şeklini yeniden şekillendirmeye devam ediyor. ConsenSys’e yaptığımız bu yatırım, Blockchain inovasyonumuzu hızlı bir şekilde takip etmemize ve Enterprise Ethereum’da aktif olarak uygulamalar geliştiren ve açık kaynaklı teknolojilerden ve topluluklardan yararlanan artan sayıda müşteriyi desteklememize olanak sağlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala