bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,973.87 2.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.60 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 591.91 3.34%
solana
Solana (SOL) $ 135.15 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51764 1.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456617 3.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145541 3.49%

Loom Network (LOOM) Nedir? LOOM Coin Yorum ve Geleceği

loom

Loom Network, Ethereum tabanlı uygulamalar için yan zincir geliştirmeyi sağlayan bir Hizmet Olarak Platform (PaaS) blok zinciri çözümüdür. 

Loom, konsensüs yöntemleri ve güvenlik önlemleri söz konusu olduğunda merkezi olmayan uygulamaların (dApp’ler) kendi benzersiz gereksinimlerine sahip olduğuna inanıyor, bu nedenle daha hızlı ve daha kolay ölçeklendirmeyi gerçekleştirmek için kendi kurallarını oluşturabilmeli ve uygulayabilmelidir. Başlangıçta, Loom Ağı, blok zinciri tabanlı sosyal medya ve oyun dApp’lerine odaklandı. Ancak o zamandan beri, devlet kurumları ve sağlık hizmeti sağlayıcıları için kurumsal blok zinciri uygulamalarına odaklanmak için iş modelini değiştirdi. Loom Network’ün ERC-20 tokeni olan LOOM, Loom Network’e güç sağlayan yardımcı program jetonudur.


Loom Network (LOOM) Nedir?

Loom Network’ün merkezi, projenin 2017’deki lansmanından bu yana Tayland, Bangkok’ta bulunuyor. 2018’de Loom, 45 milyon ABD doları toplayan yerel hizmet tokeni LOOM’un özel satışının yanı sıra bir İlk Para Teklifi (ICO) düzenledi.

LOOM, bir milyar sabit toplam arza sahip bir ERC-20 tokenidir. Şirket, projenin devam eden gelişimini ve uzun ömürlü olmasını sağlamak için toplam arzın %35’ini bir yedek fonda tutarken, %10’u ekip üyeleri ve danışmanlar tarafından tutulmaktadır. Token arzının kalan %55’i halka açık dolaşımdadır.

Müşterilerin ve ortakların Loom Ağı’na erişebilmeleri için en az bir LOOM ağ tokenine sahip olmaları gerekir. LOOM’u kullanmak için işletmeler yalnızca Loom Network Platform-as-a-Service (PaaS) modeli için abonelik ücreti ödemekle kalmaz, aynı zamanda Loom Network yan zincirleri ve ana Ethereum blok zinciri arasında varlıkları taşımak için transfer ücretleri de öderler. Bu yan zincir mimarisini aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışıyoruz.

Loom Ağı, aşağıdaki araçları kullanarak merkezi olmayan uygulamaları (dApps) Ethereum blok zincirinde kolayca ölçeklenebilir hale getirme vizyonunu gerçekleştirir:

  • Loom Network’ün Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) 
  • Temsil Edilen Hisse Kanıtı (DPoS) Konsensüs Metodolojisi
  • Katman-2 Ölçeklendirme Çözümü olarak dAppChains

Uygulama Geliştirme için Loom Network SDK

Loom Ağı, platform üzerinde inşa etmek isteyen yazılım mühendisleri için uygulama geliştirmeyi basitleştiren bir SDK sağlar. Bu SDK, geliştiricilerin, Ethereum blok zincirinde yerel olarak nasıl oluşturulacağı hakkında ileri düzeyde bilgi gerektirmeden ve Ethereum’un yerel Solidity programlama dilini bilmeye gerek kalmadan her türlü dApp’i oluşturmasını sağlar. Loom SDK kullanılarak geliştirilen uygulamalar daha sonra, her geliştiricinin kendi uygulamaları için seçebileceği farklı kuralları, konsensüs yöntemlerini ve veri protokollerini yürütmek üzere tasarlanan dAppChain adı verilen kendi benzersiz Ethereum yan zinciri aracılığıyla Loom Network platformuna entegre edilebilir.

loom2

Loom Ağı Temsil Edilen Hisse Kanıtı (DPoS)

Loom Ağı, Temsil Edilen Hisse Kanıtı (DPoS) konsensüs mekanizması üzerinde çalışır. Daha yaygın olan Hisse Kanıtı (PoS) sistemine çok benzeyen DPoS, kullanıcıları ağ verilerini onaylamaya ve teminat vererek sistem güvenliğini sağlamaya teşvik eder. Bununla birlikte, DPoS’un ayırt edici özelliği, sistemin paydaşların sadece teminatlarını paylaşmadığı, aynı zamanda fikir birliğini daha verimli, şeffaf ve demokratik hale getirmede aktif bir sese sahip olduğu bir oylama ve yetkilendirme yapısı üzerinde katmanlanmasıdır. Nodelerin olduğu PoS’un aksine DPoS sistemi, kullanıcıların kendi paylarını seçtikleri bir node (delege olarak bilinir) devretmelerine ve özünde istedikleri nodelerini seçmelerine olanak tanır. Yeni blokları doğrulamak için. Bu seçilmiş delege, ulusal bir siyasi sistemdeki bir senatör veya başka bir seçilmiş temsilci gibi çalışır, onları seçen daha büyük topluluk adına konuşur ve hareket eder.

Ayrıca, çoğu PoS modelinden farklı olarak, Loom Network’ün DPoS sistemi, işlem kesinliği, yeni blokları doğrulama şansı için rekabet eden tüm ağ düğümlerine bağlı olmayacak şekilde tasarlanmıştır. DPoS konsensüs mekanizması, yeni blokları önceden doğrulayacak delegeleri demokratik olarak seçerek, normal bir PoS sisteminden çok daha hızlı çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu işlevsellik, Loom’un DPoS sisteminin ortalama PoS tabanlı blok zincirinden çok daha hızlı işlem kesinliğine ulaşmasını sağlar ve azaltılmış ağ gecikmesi ile daha hızlı işlem onayları üreterek ağ ölçeklenebilirliğini büyük ölçüde iyileştirir. DPoS kullanan diğer projeler arasında EOS, Cardano, Tron, Tezos ve Cosmos bulunmaktadır .

Katman-2 Ethereum Ölçeklendirme Çözümü olarak Loom’un dAppChain’i

Blok zinciri dünyasında, Katman 1, temel temel blok zinciri mimarisini ifade ederken, Katman 2, Katman 1’in üzerine inşa edilmiş bir ağı ifade eder. Örneğin, Bitcoin bir Katman-1 sistemi olarak kabul edilirken, Yıldırım Ağı bir Katman-2 sistemi. Loom Ağı, Ethereum’un (bir Katman-1 çözümü) üzerine inşa edilmiş bir Katman-2 çözümüdür.

Loom, geliştiricilerin ve şirketlerin Ethereum ağında daha verimli uygulamalar oluşturmasını sağlayabilecek basit, hızlı ve ölçeklenebilir bir ara katman yazılımı platformu oluşturma arzusundan doğdu. Ara katman yazılımı genellikle “yazılım yapıştırıcısına” benzetilir. Ethereum, birçok genel blok zinciri ağı arasında oldukça yaygın olan aynı ölçeklenebilirlik sorunundan muzdariptir. Özellikle blok zincirine eklenen her yeni işlem bloğunu doğrulamak için birden fazla ağ düğümü gerektirenler. Çeşitli blok zincirlerinin kendi protokollerine entegre etmeyi seçtiği farklı fikir birliği yöntemleri, fikir birliğine varılma oranını önemli ölçüde etkileyebilir, ancak tüm fikir birliği mekanizmaları zaman alır. Bu konsept, yaygın kurumsal kullanım için optimize edilmiş, gerçekten dengeli, son teknoloji ürünü bir sistem oluşturmak için gereken üç ana özelliği (merkezi olmayan, güvenli ve hızlı) mükemmel şekilde uygulayan bir blok zinciri protokolü oluşturmanın imkansız olduğunu iddia ediyor. Başka bir deyişle, ölçeklenebilirlik sorunu nedeniyle, genellikle bu üç cepheden bir veya daha fazlasında taviz verilmesi gerekir.

Ölçeklenebilirlik üçlemesine yönelik çeşitli çözümler geçtiğimiz birkaç yıl içinde uygulandı. Katman-1 çözümleri, Katman-1 blok zinciri protokolünün kendisinde doğrudan değişiklik yapanlardır. Bu tür bir değişikliğin bir örneği, blok boyutunu artırmak olabilir. Ağ ölçeklenebilirliğini ve işlem tamamlama sürelerini artırmak amacıyla her yeni bloğa daha fazla işlem verisi paketlemek için. Bununla birlikte, genel blok boyutunu artırmanın dezavantajlarından biri, her nodenin kesinliğe ulaşmak için daha fazla veri yoğun blokları işlemesi gerektiğidir. Muhtemelen bu örnekte, artan verim, ademi merkeziyetçiliği azaltabilir, çünkü birçok ağ katılımcısı daha büyük blokları verimli bir şekilde işleme gücüne sahip olmayacaktır. Buna karşılık bu, gücü büyük ve sofistike işletmelerin elinde yoğunlaştırırken, bireyler ve hobiler için giriş engelini çok yüksek hale getirebilir.

Buna karşılık, Katman-2 ölçekleme çözümleri, tek tek nodeler üzerindeki yükü önemli ölçüde artırmadan ağın hızını artırarak çalışır. Bunu, gerekli veri işlemenin bir kısmını ana blok zinciri ağından çıkararak gerçekleştirirler. Bu nedenle, süreçteki bireysel ağ nodelerinin ağ sorumluluklarının yükünü de azaltırlar. Katman-2 çözümleri, ana blok zincirinin tabanındaki protokolü değiştirmez, bunun yerine ana blok zincirinden harici olarak işlemler gerçekleştirerek operasyonel verimliliği artırır. Bu yapı nedeniyle Layer-2 sistemler zincir dışı sistemler olarak da bilinir. Zincir dışı süreç, güvenlik, ademi merkeziyetçilik ve işlem hızı özelliklerinin çoğunu korurken, temel blok zinciri protokolünden gelen işlem baskısını hafifletir.

Katman-2 çözümleri genellikle orijinal blok zincirinin üzerine inşa edilmiş akıllı sözleşmeler olarak bulunur. Akıllı sözleşmeler olarak, harici üçüncü taraf yazılımlarla etkileşim kurma yeteneğine sahiptirler ve bu yazılım, ağın işleme operasyonlarının bir kısmının taşındığı yerdir. Katman-2 geliştirmesi, ana blok zincirine bağlı ikincil zincirler olan “alt zincirler” veya “yan zincirler” oluşturulmasına da izin verir. Yan zincirlerkarmaşık işleme görevlerini yerine getirebilir ve hatta tüm dApp’leri barındırabilir. Bunların tümü, bağlandıkları temel katman blok zinciri ile minimum düzeyde etkileşim kurarken. Bu tam olarak Loom Network’ün Ethereum blok zincirinde dApp’ler oluşturan geliştiricilere sağladığı sistem türüdür. Loom Network platformunda oluşturulan dApp’lere, Ethereum blok zincirinde yerleşik kendi benzersiz yan zincirleri haline gelen özel bir dAppChain verilir.

LOOM Coin Yorum ve Geleceği

Loom Ağı başlangıçta blok zinciri tabanlı sosyal medya ve oyun dApp’lerinin geliştirilmesine odaklandı. Crypto Zombies ve Crazy House dahil olmak üzere bu dApp’lerin birçoğu önemli bir popülerlik kazanmıştır. Loom’un bu konudaki göreceli başarısına rağmen, Loom’a bağlı birçok dApp’in finansman sorunlarıyla karşılaştığı ve başlangıç ​​aşamasını geçmediği görülüyor. 2019-2020’de misyonunu ve değer önerisini elden geçiren Loom Network, odağını kurumsal düzeydeki devlet daireleri ve sağlık hizmeti sağlayıcıları için veri erişilebilirliği sağlamaya kaydırdı.

Gelişmekte olan ülkelerdeki pek çok devlet dairesi ve sağlık hizmeti sağlayıcısı, veri depolamaları için hala idari açıdan hantal olabilen fiziksel belgelere güveniyor. Loom Network’ün kurumsal blok zinciri platformu, bu ihtiyaçları karşılamak ve verimliliği artırmak için bir çözüm olarak depolama ve yönetim hizmetleri sağlamayı amaçlıyor. LOOM ağ tokeni, bu yeni hizmetler için ödeme yapmak için ağ katılımcıları tarafından kullanılmaya devam edecek.

2020’de Loom Ağı, yine LOOM’da ödenecek işlem ücretlerini uygulayarak iş modelinde başka bir değişiklik yaptı. Bu para kazanma yolu, doğrulayıcıların Loom Ağı’nı güvence altına alan çalışmaları için tazmin edilmesini sağlamaya yardımcı olacaktır. İşlem ücretleri, son kullanıcılar yerine dApp geliştiricileri tarafından ödenir; bu, geliştiricilerin, dApp kullanıcılarının temel blok zinciri ile etkileşimlerinin maliyetini karşılamak için yeterli LOOM jetonunu yatırması ve muhafaza etmesi gerektiği anlamına gelir. Bu süreç, dApp geliştiricisinin bu maliyeti sistemin son kullanıcılarına yansıtıp yansıtmayacağını ve nasıl yansıtacağını belirlemesine olanak tanır.

Loom Network’ün iş planındaki, geliştirme odağındaki ve kurumsal ekip yapısındaki kayması, projenin kendisinin güvenliği ve uzun ömürlülüğü hakkında makul miktarda kamuoyu spekülasyonunu teşvik etti, ancak birçoğu bu son gelişmelerin daha iyi para kazanma, artan para kazanma yolunu açacağı konusunda umutlu. benimsenmesi ve projenin genel olarak uzun vadeli uygulanabilirliği.

LOOM Coin Grafiği


LOOM Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LOOM Coin 2,93 TL TL’den işlem görüyor. LOOM Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 7.20% değişim gösterdi. LOOM Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 8,496,169 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 111,228,796 dolar seviyesinde.

LOOM Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LOOM Coin $ 0.090203 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle LOOM Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,7745 dolarla kaydetti. Bununla birlikte LOOM yılın en düşük seviyesini ise 0,03248 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala