bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,290.23 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,142.41 0.21%
bnb
BNB (BNB) $ 610.77 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.63 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530385 0.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47712 0.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15092 0.30%

Kuzey Koreli Grup, Çalınan Fonları Kripto ile Aklıyor

kuzey koreli grup calinan fonlari kripto ile akliyor

Son dönemde kripto şirketlerine ve kripto projelerine yönelik saldırılarda Kuzey Kore bağlantısı dikkat çekiyor. İstihbarat şirketi Mandiant, Kuzey Koreli bir grubun çaldığı fonları aklamak adına kriptoya başvurduğunu tespit etti.

Kuzey Koreli Grup, Kripto ile Çalınan Fonları Akladı

İstihbarat şirketi Mandiant tarafından yayımlanan bir rapora göre, Kuzey Koreli grup APT43, çalınan fonları aklamak adına kripto hizmetlerini kullandı. Raporda, bunun grubun diğer ülkelere yönelik daha geniş siber casusluk hedefinin bir parçası olduğunu ve ana hedeflerden ikisinin ABD ve Güney Kore olduğu ifade edildi.

kuzey koreli grup calinan fonlari kripto ile akliyor 2

Raporda yer alınan ifadelere göre, APT38 gibi birincil olarak yönetime fon sağlamakla görevli diğer Kuzey Koreli grupların aksine, APT43 büyük ihtimalle bu tür operasyonları kendi operasyonlarını sürdürmek için yürütülüyor.

Bununla birlikte Mandiant, APT43’ün büyük bir ihtimalle çalınan Bitcoin’i hash kiralama ve bulut madenciliği hizmetleri için kullandığını ve bunun da “temiz Bitcoin” ile sonuçlanacağını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ücret karşılığında, bu hash kiralama ve bulut madenciliği hizmetleri, alıcının orijinal ödemeleriyle herhangi bir Blockchain tabanlı bağlantı olmadan, alıcı tarafından seçilen bir cüzdanda kripto para madenciliği yapmak için kullanılan hash gücünü sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala