bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,450.27 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.28 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 612.18 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527523 0.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471353 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150558 0.72%

Kripto Paralar Yükselecek Mi? | Mastercard’dan Dolandırıcılara Önlem Geldi!

Bir süredir düşüşte olan ve yeni yeni toparlanmaya başlayan kripto para piyasası ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki bu gelişmelerden sonra kripto paralar yükselecek mi? Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla hepsi Kripto Bülten’de.

Nelerden Bahsedildi?

Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter’ı satın almak için bir teklif sunmuş ancak daha sonra geri çekmişti.  

Son olarak Elon Musk, Twitter’ı satın almak için hisse başına 54,20 Dolar teklif ederek orijinal teklif olan 44 milyon Dolar’a yeniden Twitter’ı satın almayı teklif etti. 

Şunu da belirtmeden geçmeyelim… Musk’ın Twitter’ı satın alma sürecinin ne zaman tamamlanacağı hala gizemini koruyor.Blockchain teknolojisi günümüzde hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Kimi zaman bankacılık işlemlerinde, kimi zaman oyunlarda kimi zaman da otonom sistemlerde.  Son olarak Avrupa Parlamentosu‘nun da onayladığı üzere Blockchain, vergi sistemlerinde de rol oynayacak. Parlamento üyeleri ezici bir çoğunlukla vergilendirme süreçlerini geliştirmek için Blockchain teknolojisinden faydalanılması lehine oy kullandı.

Kripto para piyasasındaki düşüş nedeniyle kripto odaklı birçok şirket iflas bayraklarını çekmeye başlamıştı. 

Kripto hedge fonu olan Three Arrows Capital ile başlayan iflas başvuruları kripto borç verme platformu Celsius Network‘e kadar uzandı. Celsius, farklı davalarla uğraşırken bir yandan da kurtarma planları hazırlıyordu ki şirketin CEO’sunun istifasıyla birlikte atılan adımlar değişmeye başladı.

Kripto, Blockchain ve NFT alanına oldukça ilgi duyan Mastercard, bankalara ve kart veren kuruluşlara kriptoyla ilgili dolandırıcılıkla mücadelede yardımcı olacak yeni bir yazılım çözümü sunmayı planlıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala