bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,173.00 1.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,119.87 2.89%
bnb
BNB (BNB) $ 580.55 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 174.50 3.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525274 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483331 0.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155362 1.36%

Kripto Para Sektöründe Neler Yaşandı? (2-9 Nisan)

gozler merkez bankasinin faiz kararinda piyasalar ne bekliyor

Kripto para sektörü her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Biz de sizler için haftanın öne çıkan haberlerini derledik Şimdi kripto sektöründe geçtiğimiz hafta neler yaşandı? Birlikte inceleyelim.

dYdX, Kanada Operasyonlarını Sonlandırıyor

Kripto türev borsası dYdX, kısa bir süre önce Kanadalı müşterilerini ilgilendiren yeni bir karar aldığını açıkladı. Kripto türev borsası dYdX, Kanada operasyonlarını askıya alacağını belirtti.

Twitter, Manipülasyon Tartışmalarını Yeniden Alevlendirdi

Kripto para dünyası uzun bir sürenin ardından Elon Musk ve Dogecoin ile heyecanlandı. Musk’ın sahibi olduğu Twitter’ın logosu 3 Nisan’da Dogecoin simgesi ile değiştirildi. Gelişmenin ardından Dogecoin (DOGE) fiyatı yüzde 40’a yakın artış ile 0,1 dolara kadar yükseldi. Twitter’ın logosu bugün itibarıyla eski haline gelirken, DOGE fiyatında da gerileme yaşandı. 

Ethereum’da ‘Yeniden Staking’ Protokolü Test Ediliyor

Piyasanın en büyük ikinci kripto varlığı Ethereum‘da (ETH) Shapella güncellemesi heyecanla bekleniyor. Stake edilen varlıkların çekimi mümkün hale getirecek güncellemenin ETH’i nasıl etkileyeceği merakla beklenirken, yeniden stake edilen varlıklarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Ethereum ‘yeniden stake etme’ protokolü EigenLayer test ağında kullanıma sunuldu.

Tether Arzı 80 Milyar Dolara Ulaştı

Kripto para piyasalarında stablecoin arzları artmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından birisi olan Tether’in USDT arzı Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 80 milyar dolara ulaştı.

Binance’e Bir Darbe de Avustralya’dan!

Kripto para borsası Binance‘in düzenleyicilerle yaşadığı problemlere bir yenisi daha eklendi. Binance‘in Avustralya’da türev lisansı iptal edildi. ASIC, borsanın şirketleri hakkında inceleme yaptığını açıkladı. Karara göre borsa 21 Nisan’a kadar tüm pozisyonları kapatacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala