bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,624.12 4.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.10 3.22%
bnb
BNB (BNB) $ 578.33 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 181.75 6.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.596762 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415264 5.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13144 5.71%

Bitcoin internete kafa tuttu: 1999’u anımsatıyor

bitcoin

Kripto paraların lideri Bitcoin, 1999’un başlarındaki internet ile aynı sayıda kullanıcıya sahip. Kripto uzmanları, bu veri eşliğinde Bitcoin’in henüz yolun başında olduğunu düşünüyor.

Kripto para piyasası, inişli ve çıkışlı fiyat hareketliliğiyle vahşi yapısını ön plana çıkarıyor. Özellikle haber akışlarının ve gündemde yer alan konuların etkisiyle kripto paralarda spekülatif hareketler görülüyor. Bitcoin, tüm bu süreçlerde ipi göğüslüyor.

Piyasa koşullarından bağımsız olarak Bitcoin, günden güne benimsenmeye ve daha fazla kullanıcı çekmeye devam ediyor. Yapılan bir araştırma da bunu doğrular nitelikte. Araştırmaya göre, Bitcoin internetin yeni yeni benimsendiği dönemle aynı kullanıcı sayısına sahip.

Kripto uzmanları, bu veriyi büyük bir boğa sinyali olarak yorumladı.

bitcoin internet

Bitcoin için önemli bir boğa sinyali

Spot Bitcoin ETF’ler aracılığıyla kurumsallara uzanan Bitcoin için beklentiler bir hayli büyük. Uzmanlar, Bitcoin’in gelecekte daha da önemli bir konumda olacağını ve Bitcoin fiyatının 100.000 dolara ulaşacağını öngörüyor.

Bitcoin ile ilgili bir veri ise kripto yatırımcılarında heyecan yarattı. Ünlü ripto para birimi analisti Willy Woo, Bitcoin’in internetin 1999’daki büyümesini anımsattığını söyledi. Analiste göre, Bitcoin benimsenmesi yüzde 4,7’ye ulaştı. Kripto yatırımcılarına seslenen Woo, “Halen daha erken aşamadasınız, bu mevcut en iyi veriler ile destekleniyor.” yorumunda bulundu.

Bitcoin’in kullanıcı tabanı 430 milyon seviyesinde. Woo, BTC kullanıcı tabanının Ekim ayına kadar 500 milyona ulaşacağını ve 2025 yılının sonunda kullanıcı tabanının neredeyse 1 milyar olacağını savundu.

Bitcoin’in internetin 1999 yılındaki kullanıcı sayısına ulaşması, World Wide Web’in parabolik yükselişini anımsattı. Analistler, Bitcoin’in tıpkı World Wide Web gibi parabolik bir yükseliş yaşayacağını aktardı.

İnternet çılgınlığı milenyumun başında başladı ve sansasyonel oranda kullanıcı benimsenmesiyle karşılaştı. Nisan 2024’de edinilen verilere göre, dünya çapında 5,44 milyar internet kullanıcısı yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala