bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,807.56 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,911.16 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 586.55 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 146.31 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.50568 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435139 3.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149971 3.57%

Kripto Para Borsası Bybit’ten Rezerv Açıklaması

kripto para borsasi bybitten rezerv aciklamasi

Sorunlu kripto para borsası FTX’in çöküşü sonrasında kripto para borsaları yakın takibe alınmıştı. Kripto para borsası Bybit rezerv kanıtlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bybit Müşterilerinin Kripto Rezervlerini Doğrulayabileceğini Açıkladı

Kripto para borsası Bybit, müşterilerinin kripto değişim platformunun rezervlerinde tuttuğu kripto varlıklarını doğrulamasını sağlayacak bir sistemi devreye soktuğunu açıkladı. Şirket, rezerv doğrulama sistemini önceki hafta duyurmuştu.

Bybit, rezerv kanıtı sistemi, zincir üzerinde doğrulama için kullanılabilecek bir tür veri yapısı olan Merkle Trees sistemini kullanıyor. Bybit, platformda parası olan müşterilerin, borsanın varlıklarının yüzde 100’üne sahip olduğunu doğrulamak için sistemi kullanabileceğini söylüyor.

kripto para borsasi bybitten rezerv aciklamasi 2

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Merkle Trees tabanlı sistemin müşterilerin platformun rezerv oranını kontrol etmelerine de olanak sağladığı belirtildi. Rezerv oranları, kripto borsalarının kullanıcılar tarafından tutulan bakiyeleri karşılamak için yeterli varlığa sahip olup olmadığını kanıtlamaya yardımcı oluyor. Bybit’in rezerv oranı, şu anda 1:1 oranında.

Bybit tarafından yapılan bu duyuru, FTX çöküşü sonrasından atılan en son kullanıcı güvencesi adımı olarak karşımıza çıkıyor. Bybit daha önce rezervlerini tutan cüzdan adreslerini yayımlamıştı. Platformun varlıkları Nansen panosunda da görüntülenebiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala