bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,753.08 0.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.82 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 586.04 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 146.08 1.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52749 2.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456172 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159642 3.68%

Kripto Para Borsalarında USDC Trafiği

Kapanan Kripto Borsasi AAXin Son Bir Umudu Kaldi

Kripto para piyasasında hareketlilik arttı. Kısa süre önce bahsettiğimiz üzere Silicon Valley Bank’ın (SVB) büyük bir çöküş yaşadıktan sonra düzenleyici tarafından kapatılması, kripto sektörü de sert bir şekilde etkiledi. Silicon Valley Bank’ın 40 milyar dolarlık bir varlığı bulunan USDC ihraççısı, bu varlığın yaklaşık 3.3 milyar dolarını çekemediğini itiraf etti. Bu sabaha karşı gelen itirafın ardından, USDC’nin fiyatının 0.9 dolara geriledi.

Circle’ın USDC’nin 2008 mali krizinden bu yana batan en büyük banka haline gelen Silicon Valley Bank’a maruz kaldığını doğrulamasından birkaç dakika sonra geldi. Kaliforniya’nın mali düzenleyicisi, Cuma günü bankanın kontrolünü ele geçirdi

Yaşanılan bu durumlardan sonra kripto para borsalarında da hareketlilik yaşandı. İlk hamle Coinbase‘den geldi. Borsa ilk olarak ABD doları ile stablecoin USDC arasındaki dönüşüm desteğini durdurduğunu söyledi.

Coinbase konu ile ilgili olarak resmi Twitter hesabı üzerinden şu şekilde açıklama yaptı:

Hafta sonu bankalar kapalıyken USDC:USD dönüşümlerini geçici olarak duraklatıyoruz. Faaliyetin arttığı dönemlerde, dönüşümler, bankaların normal bankacılık saatlerinde takas ettiği USD transferlerine dayanıyor.

Kripto para borsası Binance de USDC ile ilgili olarak paylaşımda bulundu.

DiscusFish, bankaların açılacağı ve finans trafiğinin hareketleneceği pazartesi günü, USDC’de yaşanacağını iddia etti. Cobo kurucusu, bu iddialarını iki farklı gerekçeyle destekledi:

İlk maddede Maker, DAI basmak için 3 milyar dolarlık USDC‘yi stake etti. DAI ve USDC aynı anda depeg oldu. Bu durum nedeniyle bir tasfiye işlemi başlayabilir. Bununla beraber Binance’ın elinde tuttuğu 3 milyar dolarlık USDC, işlelerin başladığı Pazartesi günü satılabilir. Borsaların ve piyasa yapıcıların ellerinde bulundurdukları USDC’leri satması veya dönüştürmesi de bu satış baskısını hareketlendirebilir. DiscusFish’in bu açıklamaları USDC paniğini şiddetlendirmeye başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala