bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Kripto Borsası Huobi, Çalışan Sayısında Azalmaya Gidiyor

Kripto Borsasi Huobi Çalişan Sayisinda Azalmaya Gidiyor

Kripto para borsalarının ard ardına büyüme planlarını açıkladıkları, işe alım haberleri ile her gün yeni bir ürünü piyasaya sürdükleri günler geride kalmışa benziyor. Özellikle Terra ekosisteminin çöküşü ile birlikte düşen kripto para piyasaları, kripto merkezli şirketleri oldukça derinden etkiledi. Özellike Coinbase ve Celsius gibi şirketler büyük kayıplar yaşadılar. Son olarak Huobi’nin yakın zamanda çalışanlarında azalmaya gideceği iddia edildi.

Huobi Çalışanlarının Yüzde 30’u ile Yollarını Ayırabilir

Popüler kripto para borsalarından Huobi, yakın zamanda baskılar sonrası Tayland kolunu kapatacağını açıklamıştı. Kullanıcı sayısında Çin’in ağırlıklı olduğu borsanın böyle bir zorlukla karşı karşıya kalması, borsanın gelirlerinde keskin bir düşüşün yaşanmasına neden oldu.

Blockchain ve kripto alnında sık sık yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen WuBlockchain, Huobi’nin bu düşüş sonrası çalışanlarının yüzde 30’undan fazlasını işten çıkaracağını söyledi.

Huobi İşten Çıkaran İlk Borsa Değil

Blockchain ve kripto sektörü oldukça niş bir kesim tarafından yürütüldüğünden iş verenlerin çalışan giderleri oldukça yüksek olabiliyor. Özellikle yazılımcıların Blockchain ve kripto alnında yüksek maaş ücretleri ile çalışmaları, yaşanan finansal sorunlar sonrası şirketlerin yükü artırabiliyor. Bu noktada ByBit, BlockFi, Crypto.com ve Bitso gibi birçok borsa da çalışanlarının bir kısmı ile yollarını ayırmayı seçmişti.

Benzer şekilde Coinbase de işe alım planlarını askıya almış ve büyüme planlarında küçülmeye gitmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala