bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,869.84 2.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.30 0.74%
bnb
BNB (BNB) $ 591.97 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 135.94 5.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516879 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456808 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145304 3.45%

Klaytn Ağına Nasıl Varlık Köprülenir?

klaytn varlik kopruleme

Bu yazımızda Klaytn ağına varlık köprülemenin en kolay ve en güvenli yolunu anlatacağız. Klaytn ağına varlık köprülemenin en güvenli ve en uygun fiyatlı yolu Synapse protokolüdür. Synapse çapraz zincir köprüsü Synapse, Ethereum, Polygon, Arbitrum, BNB Chain ve daha fazlası olmak üzere toplamda 19 farklı ağı destekliyor. Synapse protokolüyle birlikte varlıklarınızı ETH, USDC ve USDT ve diğer ağlardan Klaytn ağına düşük ücretlerle köprüleyebilirsiniz.

Klaytn Ağına Varlık Köprülemek

Bu yazımızda nasıl Klaytn ağına varlık köprüleyebileceğinizi görsellerle adım adım anlatacağız. Varlıklarınızı Klaytn ağına köprülemek için yapmanız gereken tek şey bir Web3 cüzdanıdır. Hala bir Web3 cüzdanına sahip değilseniz buradaki bağlantıya tıklayarak adım adım kendi MetaMask cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

Web3 cüzdanınızı da oluşturduktan sonra yapmanız gereken tek şey Synapse protokolüne bağlanmak. Synapse’ın desteklediği Web3 cüzdanlarının listesi şu şekilde: MetaMask, Wallet Connect, Coinbase Wallet, Binance Smart Chain cüzdanı ve Terra Station.

Metamask cüzdanınız yok mu? “MetaMask Nedir?” başlıklı yazımıza göz atarak adım adım MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Klaytn ağına varlık köprülemek için aşağıdaki 4 adımı takip edin:

  1. Cüzdanınızı Synapse protokolüne bağlayın ve ekranın sol üst köşesindeki “Bridge” sekmesine tıklayın.
  2. Hangi blockchain’den Klaytn’a varlık köprülemek istediğiniz ağı seçin.
  3. Köprülemek istediğiniz varlığı seçin ve miktarı belirleyin.
  4. ‘Approve’ butonuna tıklayarak işlemi MetaMask üzerinden doğrulayın. Fonlarınız birkaç dakika içerisinde cüzdanınızda görünecektir.

İşte hepsi bu kadar! Klaytn ağına varlık köprülemek işte bu kadar kolay.

synapse kopru protokolu

Klaytn Ağına Varlık Köprülemek Pahalı mı?

Tercih ettiğiniz çapraz zincir protokolüne bağlı olarak ödeyeceğiniz işlem ücretleri farklılık gösterebilir. Biz bu yazımızda Synapse köprüsünü tercih ettik. Synapse birçok token için %0 slippage sunduğu için oldukça uygun fiyatlı köprü protokollerinden biri konumunda. Synapse’ın köprüleme ücretleri de 3 ila 10 dolar arasında değişiklik gösteriyor.

Hangi Varlıkları Klaytn Ağına Köprüleyebilirim?

Synapse protokolüyle kullanıcılar birçok token’ı Klaytn ağına köprüleyebilir. Aşağıdaki ağlarda listelenen token’leri Klaytn ağına köprüleyebilirsiniz:

  • Ethereum’dan Klaytn’a: WETH, USDT, USDC, DAI & WBTC
  • Avalanche’dan Klaytn’a: WETH, USDT & USDC
  • Cronos’tan Klaytn’a: USDT, USDC & DAI
klaytn synapse koprusu

Klaytn Nedir?

Klaynt ağı Güney Kore merkezli sosyal medya uygulaması Kakao’nun blockchain iştiraki Ground X tarafından geliştirildi. Klaytn ağı, blockchain teknolojisinin kitlesel olarak benimsenmesini kolaylaştırmak amacıyla kullanıcı dostu bir platform olarak tasarlanmıştır.

Klaytn, dijital bir cüzdan, geliştirme araçları ve merkezsiz uygulama (DApp) mağazası dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır. Klaytn ağı, kullanıcıların blok zinciri teknolojisine erişmeleri için basit ve kullanışlı bir yol sunarak “yeni bir dijital ekonomi” yaratmayı amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala