bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,166.19 0.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.12 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 602.87 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 142.61 1.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522106 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467193 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149924 0.65%

Kazakistan’ın Dijital Para Birimi Pilot Aşamasında

kazakistanin dijital para birimi pilot asamasinda 2

Kripto para birimleri dünya genelinde benimsenmeye devam ediyor. Bu noktada pek çok ülke, Blockchain tabanlı merkez bankası dijital para birimi (cointelegraph) testleri yürütüyor. Kısa bir süre önce kripto konusunda genel bir çerçeveyi kabul eden Kazakistan, dijital para birimi testlerini de yürütmeye devam ediyor.

Kazakistan’ın Dijital Para Birimi Pilot Sürecine Geçti

Son dönemde kripto alanında yeni çalışmalar yürüten Kazakistan, dijital para birimi konusunda da ilerlemeye devam ediyor. Binance ve Kazakistan Ulusal Bankası (NBK) tarafından yayımlanan ortaklaşa bir rapora göre, Kazakistan Ulusal Bankası bir dijital tenge pilot projesi başlattı.

kazakistanin dijital para birimi pilot asamasinda

Yayımlanan rapora göre, dijital varlık düzenlemesine, dijital varlık endüstrisine ve merkezi olmayan finansa yönelik yaklaşımları içeriyor. Kazakistan Ulusal Bankası Başkan Yardımcısı Berik Sholpankupov, hazırlanan raporun girişinde, bankanın finansal kapsayıcılığını artırabilecek ve uluslararası ticareti destekleyebilecek bir vizyon hakkında açıklamalarda bulundu. Konu hakkında Berik Sholpankupov, şu ifadeleri kullandı:

Kazakistan’da ayrıca, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ve dijital tenge’imizin kripto dünyası ile geleneksel fiat ödeme altyapısı arasında nasıl köprü kurabileceğini keşfetmek için pratik bir Ar-Ge çalışması başlattık.

Berik Sholpankupov açıklamasında, NBK’nın resmi yol haritasında açıklanan planlara zamanında uyduğunu belirtti. Kazakistan, dijital para birimi projesi olan dijital tenge projesini ilk olarak 2020 yılında duyurmuştu. Ülke, pilot sürecinin 2025 yılının sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala