bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,440.27 0.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.54 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.66 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 2.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.533681 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476186 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151086 0.17%

Kanada Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini Riskli Buluyor

Kanada Bankasi merkez bankasi dijital para birimlerini riskli goruyor

Kanada Merkez Bankası, kısa süre önce bir merkez bankası dijital para biriminin riskleri ve faydaları hakkında bir rapor yayınladı.

Kanada Bankası  5 Ekim tarihli raporunda “Anonim token tabanlı bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) belirli güvenlik riskleri oluşturacaktır”  diye bildirdi.”Bu riskler, bakiyelerin nasıl toplandığı ve depolandığından, CBDC’nin işlemler için nasıl kullanıldığından ve e-cüzdanlar, kripto para borsaları ve bankalar gibi çeşitli çözümlerin kullanıcıları çekmek için nasıl rekabet ettiğinden kaynaklanıyor.” diye de detaylandırıldı.

Geçtiğimiz yıl boyunca, tartışmalar yaşandı ve çeşitli hükümetler para birimlerini bir CBDC şeklinde dijitalleştirmeye başladı. Çin, dijital yuan CBDC’si için bir dizi manşet yaptı.

Kanada Merkez Bankası’nın raporu, varlık depolama dahil olmak üzere birçok alanda riskleri listeledi. Dijital varlık dünyasında token sahipleri, fonlarını bu cüzdanlar arasında farklı tahsisatlara yayarak çok sayıda cüzdan yapabilir. Bu, geleneksel finansmanda makul olandan daha fazla varlık depolama konumuna yol açar.

Riskler ayrıca CBDC’ler etrafında potansiyel olarak çözümler sunan platformlardan da kaynaklanmaktadır. Yanıt olarak olası çözümler arasında, CBDC’de yerleşik olan cüzdan varlıkları üzerindeki üst sınırların yanı sıra, ilgili merkez bankası tarafından belirlenen ilgili platformlar için parametreler yer alır.

Raporda, “Kanada Bankası bir CBDC yayınlayacak olsaydı, bu muhtemelen token temelli olurdu” denildi ve güvenli ancak hantal özel anahtar kullanımının varlığına dikkat çekildi. “CBDC’nin güvenli ve verimli bir ödeme aracı olmasını sağlamak için, Banka’nın CBDC’nin nasıl toplanıp kullanılacağını ve bundan hangi dışsal nedenleri ortaya çıkaracağını dikkatlice düşünmesi gerekir.” diye belirtildi.

Rapor, kişisel cüzdanların ve depolamanın, borsa gibi merkezi varlık depolama fırsatlarına karşı artılarını ve eksilerini açıklarken, potansiyel bir CBDC ile ilişkili diğer riskler ve önlemlerin yanı sıra böyle bir varlık sınıfıyla ilgili olası kurallar ve yönergelerden de bahsetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala