bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,508.82 0.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.38 2.89%
bnb
BNB (BNB) $ 580.32 0.38%
solana
Solana (SOL) $ 168.74 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524241 1.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487068 7.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153583 0.04%

İtalya, Blockchain Araştırmalarına 46 Milyon Dolar Ayırdı

italya blockchain arastirmalarina 46 milyon dolar ayirdi

Birçok ülke, Blockchain çalışmalarına başladı ve bu çalışmalar doğrultusunda Blockchain’e belli bir bütçe ayırdı. Son gelen haberlere göre bu ülkelerden biri de İtalya oldu. İtalya, Blockchain araştırmalarına 46 milyon dolar ayırdığını duyurdu.

İtalya’dan Blockchain Atağı

İtalya’nın yeni kararnamesine göre, ülke Blockchain araştırmaları için yan kuruluşlar kurmak isteyen şirketlere 46 milyon dolardan fazla bütçe ayırdı. Şirketler, bu bütçeye, 21 Eylül 2022 tarihinden itibaren bireysel veya ortak olarak başvurabilecek.

italya blockchain arastirmalarina 46 milyon dolar ayirdi

İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Giancarlo Giorgetti, bu girişimin şirketleri modernize etmek için yenilikçi teknolojilere yaptığı yatırımları desteklemeyi amaçladığını belirtti. Giorgetti, sözlerine şöyle devam etti:

Rekabetçiliğin zorlu tarafı, imalat endüstrisinin sürekli olarak yenilik yapmasını ve yeni teknolojilerin potansiyelini kavramasını gerektiriyor.

Yapılan açıklamada Yapay Zeka (AI) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) konularını araştıran girişimlerin de bu bütçeden yararlanabileceği de aktarıldı.

İtalya Kripto Ekosistemine Nasıl Bakıyor?

2021 yılında İtalya, 27 ülke arasında en yüksek kripto kabulüne sahip 10. ülke oldu. Ülkedeki en popüler kripto paraların Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash ve Ethereum olduğu ortaya çıktı. Chainalysis tarafından hazırlanan başka bir rapora göre, İtalya kripto kabulünde yedinci sırada yer aldı.

Ayrıca hatırlatacak olursak, kripto para borsası Binance, İtalya’da yetkili kurumlardan gerekli lisansları aldığını açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala