bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

İspanya Merkez Bankası, CBDC’ler Üzerinde Çalışacak

ispanya merkez bankasi cbdcler uzerinde calisacakADDF

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimileri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Bu kez CBDC‘ler ile ilgili çalışma yapacak isim İspanya Merkez Bankası oldu. Çıkan haberlere göre; İspanya Merkez Bankası (BDE), toptan Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CDBC) test etmeye başlamak için deneysel bir program başlatmayı planladığını ve yerel finans ve teknoloji kurumlarından iş birliği teklifleri aradığını söyledi.

İspanya Merkez Bankası’ndan CBDC Hamlesi

İspanya Merkez Bankası, aldığı bir karar ile CBDC‘leri yakından takip edecek. Banka, fon hareketlerini simüle etmeyi, finansal varlıkların tasfiyesini denemeyi ve çevrilmiş bir aralık ayına göre mevcut süreçlerine ve altyapısına toptan bir CBDC getirmenin faydalarını ve dezavantajlarını analiz etmeyi amaçlayan programla üç ana alana odaklanacak.

ispanya merkez bankasi cbdcler uzerinde calisacakSDFF

Programa katılmak isteyen ilgili taraflar, banka tarafından belirlenen minimum gereksinimleri karşılamalı ve 31 Ocak 2023’te sona erecek. İspanya Merkez Bankası programı üstlenme gerekçesinde, CBDC’lerin incelenmesinin, giderek artan bir şekilde dijitalleşen toplumun ihtiyaç ve taleplerine uyum sağlamaya ne ölçüde katkıda bulunabileceklerini belirlemeye yardımcı olabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala