bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,475.27 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.29 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 610.01 0.45%
solana
Solana (SOL) $ 144.17 2.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531598 0.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474077 0.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150872 0.31%

İrlanda Kripto Paraları da Kapsayan Kara Para Aklama ile Mücadelede Daha Etkin Bir Yasa Getiriyor

136 1280x853

İrlanda’daki kripto para ticareti, ülkedeki milletvekilleri kripto para birimi ile ilgili kara para aklamayla mücadeleyi hedefleyen yasaları uygulamaya hazır hale gelmek üzere çok daha fazla düzenlenecek.

Cüzdanlar ve Borsalar İrlanda’da İncelenecek

İrlanda’da kabine yeni para aklama (AML) kanun teklifini meclise getirdi. Bu yasaların, kara para aklama ve terörün finansmanı gibi yasa dışı mali faaliyetlerde kripto paraların kullanımına odaklanacağı bildiriliyor.

Söz konusu yeni yasa tasarısı, kripto para sektörünü de içerecek şekilde AB’nin beşinci kara para aklama karşıtı direktifinin (AMLD-5) planlanan genişlemesinde kripto işletmelerini devlet kurumlarının yetkisi altına alacak. Rapora göre, cüzdanlar ve değişim platformları üzerinde özel bir odak noktası olacak.

Yeni yasa tasarısı, kriptoların yanı sıra İrlanda bankalarının anonim güvenlik kasaları oluşturmasını da engelleyecek. Ülkedeki yetkililerin, AB’nin iç açık sınır politikasına dayalı olarak kıtadaki yasa dışı fonları “pasaport” eden haydut aktörlerin faaliyetlerinden endişe duydukları bildiriliyor. Böylelikle, tasarı aynı zamanda kurumsal varlıkların doğru bir şekilde tanımlanmasına yönelik hükümler de içerecektir.

İrlanda’nın yeni yasaları, özellikle uygunluk maliyeti açısından, ülkedeki kripto pazarı katılımcıları için daha fazla zorluk oluşturabilir. Ülkedeki ticari bankalar daha önce kripto para profili oluşturmakla ve kripto para birimi işletmelerine hizmet sunmayı reddetmekle suçlanmışlardı.

Avrupa’da AMLD-5 ve Daha Sert Kripto Para Birimi Düzenlemeleri

Kripto paraların düzenlemelerine yönelik daha sıkı bir hareket, özellikle farklı üye devletler AMLD5’i benimsedikçe, Avrupa genelinde ortak bir tema halini almıştır. Aralık ayının ortalarında Avrupa Birliği (AB), operasyonlarını yeni kurallara uyacak şekilde ayarlamaları için Avrupa’daki kripto para şirketlerine bir ültimatom yayınladı.

AB Parlamentosu Nisan ayında bölgenin kripto pazarını denetlemeye adanmış yeni ajanslara olan ihtiyacı değerlendirdiğini duyurdu. O zamanlar AB milletvekilleri, kripto para birimi endüstrisiyle ilişkili bazı düzenleyici “kör noktaları” kapatmak için böyle bir hareketin gerekli olduğunu savundu.

AMLD-5’in Avrupa’da uygulanması, bölgedeki bazı kripto para borsalarının hizmetlerini kapattığını gördü. Mayıs ayında Hollanda, kripto para borsalarına AML yasasına uygun olarak ülkenin merkez bankasına kaydolmaları için iki haftalık bir ültimatom verdi. Buna uyulmaması, ülkedeki borsalar için işlerin kesilmesi anlamına geliyordu.

Alman yetkililer ayrıca geçtiğimiz günlerde ülkede yasadışı olarak hizmet veren bir Bitcoin ATM operatörüne de baskı yaptı. Ülkenin finansal otoritesi Mart 2020’de kriptoları AMLD-5’e göre finansal varlıklar olarak kategorize etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala