bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

İran’dan Bir İlk! İthalat Ödemesini Kripto Para İle Yaptı

irandan bir ilk ithalat odemesini kripto para ile yapti

Kripto para kullanımı yaygınlaştıkça birçok ülke bu konuda yeni çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Kripto madenciliğinde öncü ülkelerden bir olan İran, bu kez kripto ödemesinde bir ilke imza attığını duyurdu. İran, 10 milyon dolar ithalat ödemesinin kripto para ile yapıldığını açıkladı.

İran’dan Kripto Ödemelerinde Bir İlk

İran Ticareti Geliştirme Kurum başkanı Ali Reza Peyman Pak, bir ilke imza atılarak 10 milyon dolar değerindeki ithalat ödemesinin kripto para ile yapıldığını aktardı.

irandan bir ilk ithalat odemesini kripto para ile yapti

Başkan Ali Reza Peyman Pak resmi Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin şunları söyledi:

Eylül ayı sonuna kadar hedef ülkelerle dış ticarette kripto paralar ve akıllı sözleşmeler daha yaygın kullanılacak.

Ayrıca ödemenin hangi kripto parayla yapıldığı veya ne şekilde yapıldığıyla ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

2019 yılında İran kripto madenciliğini yasallaştırdığını açıklamıştı. Ülkede sıkı bir şekilde düzenlenen kripto madenciliği, geçtiğimiz günlerde revize edilmişti. İran’daki yetkililer, ülkede elektrik tasarrufu sağlamak ve madenciliği kolaylaştırmak için bazı madencilik kurallarını revize etmişti.

Geçtiğimiz ocak ayında İran Merkez Bankası, Kapsamlı Ticaret Sistemi’ne kripto altyapısı da ekleneceğini açıklamıştı. Bu sayede İran, işletmelerin uluslararası ticarette kripto para birimlerini kullanabilecekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala