bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,488.28 0.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,152.05 0.51%
bnb
BNB (BNB) $ 608.62 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 144.27 1.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524348 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468912 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151203 0.97%

İngiltere’de Dijital Sterlin Sesleri Yükseliyor

ingilterede dijital sterlin sesleri yukseliyor

İngiltere’de Merkez Bankası (BoE) ve Maliye Bakanlığı, dijital para projesine ihtiyaç olduğu konusunda birleşti. The Telegraph’ın haberine göre hükümetin yayınladığı raporda İngiltere’nin on yılın sonuna kadar bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ihtiyacı duyacağı belirtildi.

ingilterede dijital sterlin sesleri yukseliyor2

Dijital Sterlin’e Ağırlık Verilecek

İngiltere’de BoE Başkanı Andrew Bailey ve Maliye Bakanı Jeremy Hunt, gelecekte dijital sterline ihtiyaç duyulacağı konusunda fikir birliğine vardı. İngiliz medya kuruluşunun haberinde altyapı inşa etme taahhüdü vermek için henüz çok erken olduğu ancak daha fazla hazırlık çalışması yapılacağı kaydedildi. Raporun önümüzdeki hafta yayınlanması bekleniyor. BoE Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe’in de CBDC ile ilgili salı günü bir açıklama yapacağı aktarıldı.

The Telegraph’a göre BoE tarafından incelenen öneriler bireylerin doğrudan hesap sahibi olmasına izin vermiyor. Başbakan Rishi Sunak, 2021 yılında maliye bakanı olarak görev yaparken BoE’den CBDC’lerin incelenmesini istemişti. Uluslararası Ödemeler Bankası, haziran ayında Big Tech’in paranın kontrolünü ele geçirmemesini sağlamak için CBDC’lere ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala